Hødd klar for sin første NM-finale

VANT. Hødd utklasset Brann og tok seg til cupfinalen på Ullevall 25. november. Foto:Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VANT. Hødd utklasset Brann og tok seg til cupfinalen på Ullevall 25. november. Foto:Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Cupfesten fortsetter for Hødd. 1.-divisjonslaget er klar for sin første NM-finale i fotball etter 3-1 over Brann i torsdagens semifinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I cupfinalen på Ullevaal søndag 25. november venter Tromsø.

– Ubeskrivelig deilig. Vi var vel hakket bedre enn dem ut over i kampen. I pausen sa jeg til spillerne at vi var mye nærmere en cupfinale enn vi noen gang hadde vært. Vi hadde hele tiden troen, sa Hødd-trener Lars Arne Nilsen til NRK.

Hødd spilte semifinale i 1995, men da ble det 0-5-tap for Rosenborg.

Det startet oppskriftsmessig for Rune Skarsfjords Brann-mannskap. Stopperen Zsolt Korcsmár var oppe på et frispark og fikk uhindret nikke Brann til 1-0-ledelse etter 17 minutters spill.

Etter 40 minutter kom utligningen etter at 16-åringen Fredrik Aursnes hadde presentert seg. Først tok han ballen fra en motspiller, kombinerte med Kjell Rune Sellin og fikk igjen ballen med en stikker inne i feltet. Som om han ikke har gjort annet, sendte han ballen forbi Piotr Leciejewski helt nede i hjørnet med venstrebeinet.

Les også: Tromsø til cupfinale

Mistet respekten

Etter pause hadde Hødd lagt igjen respekten for Brann i garderoben. Sunnmøringene klarte å sette Brann-forsvaret under langt mer press enn tilfellet var i første omgang. Laget spilte seg til flere halvsjanser.

Det var lenge usikkert om Pål André Helland skulle spille på grunn av problemer med låret. Etter 66 minutter presenterte helten fra kvartfinalen mot Haugesund seg og sendte Hødd i ledelsen med 2-1. Det var hans sjette mål i cupen denne sesongen. Ni minutter før slutt kontret Kjell Rune Sellin inn 3-1 og den siste spikeren ble satt i Brann-kisten. Cupeventyret kunne fortsette for «Askeladdene» fra Ulsteinvik.

– Helt utrolig stort. Dette er en gjeng med unggutter som spiller god fotball, men vi har bare ikke klart å gjøre det så ofte, sa Helland til NRK.

– Litt større enn å spille 4. divisjon med Hareid dette, sa 16-åringen Aursnes, som advarte samtidig lagkameratene om det var viktig kamp mot Tromsdalen til helgen.

Imponert

Også Brann-trener Rune Skarsfjord lot seg imponere av laget fra bygda med drøye 6000 innbyggere– Jeg er imponert av Hødd. Det er bare å gratulere. De var bedre enn oss og spilte opp mot sitt aller beste. Noen av mine spillere var dessverre bare en skygge av seg selv, sa Skarsfjord med fortid både i Tromsø og Hødd.

Les mer om sport

Les flere nyheter

Personvernpolicy