Brækhus sulten på mye mer

Hviler ikke på laurbærene: Ceciele Brækhus setter seg nye mål etter seieren mot Anne Sophie Mathis  i lørdagens bokstevne i Frederikshavn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Hviler ikke på laurbærene: Ceciele Brækhus setter seg nye mål etter seieren mot Anne Sophie Mathis i lørdagens bokstevne i Frederikshavn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Cecilia Brækhus er blitt enda mer sulten på VM-titler og suksess etter seieren over Anne-Sophie Mathis lørdag kveld. Nå vil hun vinne titler i andre klasser enn weltervekt også.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg måtte bruke alle triksene i boka for å holde Mathis unna meg. Da ble hun grinete.

Det forteller Cecielie Brækhus etter at hun lørdag kveld forsvarte de tre VM-titlene sine i WBA, WBC og WBO med glans mot Mathis i Arena Nord i Fredrikshavn.

– Dette er den tøffeste kampen jeg noensinne har bokset, men jeg har aldri vært så godt forberedt, og jeg var aldri i tvil om at jeg skulle vinne kampen. Helt fra første stund tenkte og trodde jeg at seieren var min, forteller Brækhus som nå har nye ambisjoner.

- Jeg ble truffet godt av Mathis og fikk føle hvor sterk hun er, men jeg var aldri rystet. Det var hun, og det merket jeg særlig i den sjuende runden, sa Cecilia Brækhus til NTB etter kampen.

Les også: Alt om den høydramatiske kampen - runde for runde

Sluggerslag nyttet ikke

Hun lot aldri Mathis få noen fordel av større rekkevidde. Hun plaget den franske jenta hele tiden og traff henne godt. Mathis ruste på med sluggerslagene sine, men Brækhus unnvek og danset unna, samtidig som verdensmesteren slo til med giftige og effektive kontringer.

Det fikk Mathis helt ut av stilen. Den franske utfordreren ble både sliten og frustrert etter hvert som rundene gikk og kampen ikke gikk hennes vei.

– «Du er verdens beste, Jeg vet at du kommer til å slå Holly Holm lett», sa Mathis til meg etter kampen, og jeg har da også selv stor tro på at jeg kommer til å slå Holly Holm, sa Brækhus.

Les også: - Karrieren hennes kunne vært over

- Ville psyke meg ut

- Under kampen ble Mathis frustrert og litt grinete. Etter en av rundene fulgte hun etter meg mot ringhjørnet mitt for å psyke meg ned, men det gikk selvsagt ikke. Hun sa ikke noe, men stirret på meg, fortalte Brækhus etter den ti runder lange kampen.

Brækhus sa til de norske pressefolkene at hun la merke til at Mathis var rystet i den sjuende runden, men hun verken ville eller torde følge opp. Derfor holdt hun seg til planen hun hadde satt opp sammen med sine tyske trenere og støttespillere i Sauerland-stallen. Hun skulle ikke gå for knockoutseier, men satse på det trygge.

– Mathis er en livfarlig bokser, og i kampen mot meg var hun farlig med hele tiden. Derfor ville ikke jeg ta noen sjanser og risikere noe. Det gjaldt å bokse på det trygge, sa Brækhus.

Les også: Fikk full jubel av nordmenn i Fredrikshavn

Ønsker å vinne i andre klasser

Nå har hun slått alle i weltervektklassen, og det er helt klart at både motstanderne og kampene er blitt tøffere og tøffere. Anne-Sophie Mathis, kvinneboksingens Mike Tyson, var med på notene mot Brækhus lørdag, men hun klarte aldri å frata den norske jenta initiativet, selv om hun vant tre runder og bokset ytterligere et par ganske jevnt med den norske verdensmesteren.

Se VGTV: Mathis har lyst til å trene med Brækhus

– I tiden som kommer vil jeg gjerne møte de beste. Jeg er sulten på å vinne flere titler også, så jeg tenker på å bokse kamper i både lettvekt og mellomvekt. Jeg vet jeg kan vinne titler i de to klassene som ligger over den klassen jeg er i nå, sa Brækhus. Hun sa også at det ikke var aktuelt å gå noen returkamp mot Mathis.

– Jeg skal ikke si at jeg ikke kommer til å møte Mathis igjen en gang, men akkurat nå vet jeg jo at jeg er bedre enn henne, så det er ingen kamp som er særlig aktuell akkurat nå, fortalte hun.

Rent bord

– Nå vil jeg gjøre rent bord i de klassene det er naturlig for meg å bokse. Det vil si i weltervekt og i de to klassene som er over. Dersom jeg bokser i andre vektklasser bør jeg ikke si fra meg noe i weltervekt, for slik vekten min er akkurat nå, er den helt perfekt for de to neste klassene også, mente Brækhus.

Hun reiser tilbake til Berlin allerede søndag formiddag, og noe av det første hun skal gjøre, er å forhandle og skrive ny kontrakt med Sauerland.

Brækhus bør ha gode forhandlingskort på bordet etter den overbevisende seieren over Anne-Sophie Mathis lørdag kveld.

Les flere sportsnyheter

Les andre nyheter

Personvernpolicy