Iversen sendte RBK inn i gullkampen

Tomålsscorer Steffen Iversen jubler på Nadderud stadion mandag kveld.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Tomålsscorer Steffen Iversen jubler på Nadderud stadion mandag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

To lekre mål av Rosenborg-innbytter Steffen Iversen sikret 2-0-seier borte mot Stabæk og brakte RBK inn i gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg tok som ventet tre poeng på Nadderud. Steffen Iversen var superinnbytter med begge målene i 2-0-seieren over fortapte Stabæk i eliteserien mandag.

Jan Jönssons mannskap har for alvor startet gulljakten. Avstanden opp til Strømsgodset og Molde er nå bare ett poeng. Rosenborg er formlaget i denne topptrioen, og nysigneringene Tarik Elyounoussi, Mikkel Diskerud og Tore Reginiussen har gitt trønderne fornyet energi.

Men denne gang var det altså en superveteran som ordnet poengene. Steffen Iversen kom inn for en skadd Borek Dockal før pause i en kjedelig førsteomgang.

Etter pause fant trønderen et nytt gir. Det første Iversen-målet var en perle: Daniel Fredheim Holm parkerte Jørgen Hammer og la perfekt inn til Iversen. Sistnevnte vendte vakkert før han banket inn ledermålet fra 18 meter.

Fem minutter gikk før Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen klønet et utkast til samme Steffen som lobbet inn kampens siste mål. Iversen, som før denne kampen ikke hadde vært på banen siden 23. juli, er nå oppe i seks eliteseriemål og er Rosenborgs mestscorende spiss.

Her ligger RBKs svakhet, spissene er lite målfarlige. Dette er ingen styrke i det som blir en spennende innspurt i eliteserien. Rosenborg er ellers laget som slipper inn færrest, Stabæk er laget som scorer færrest mål i eliteserien. Førsteomgangen på Nadderud ble da også som ventet sjanse- og målfattig.

Spillemessig var Stabæk fullt på høyde med storfavorittene fra Trøndelag. Men Jan Jönssons lag brukte nær sagt som vanlig pausen til å hente fram et bedre gir. Og laget hadde altså en meget effektiv Steffen Iversen.

Veigar Páll Gunnarsson var tilbake på Nadderud for første gang siden 2008 i Stabæk-drakten. Han spilte en brukbar førsteomgang, men er langt unna gammel standard.

Tilbake var også Mikkel Diskerud, denne gang for RBK. Han fikk det som ventet tøft. Judas-ropene haglet gjennom hele kampen fra Stabæk-supporterne som neste sesong må følge et lag i 1. divisjon.

Teorien om fornyet kontrakt lever, men laget er rett og slett for svakt. Forsvarsfeilene har dominert sesongen. Denne gangen måtte også keeper Larsen forlate banen med rødt kort i det 86 minutt etter en klønete felling av Tarik Elyounoussi.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy