Svensk fotballspiller kollapset og døde

Victor Brännström fikk klarsignal til fortsatt spill etter å ha kollapset på fotballbanen i vinter. Søndag døde Piteå-spilleren etter å ha segnet om på ny i en 2.-divisjonskamp mot Umedalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brännström hadde nettopp scoret kampens første mål da han kollapset søndag ettermiddag. 29-åringen ble fraktet til sykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

Det gikk bare minutter fra Brännströms scoring i den svenske 2.-divisjonskampen til han plutselig falt om på banen.

– Han gjorde 1-0 i det 4. minuttet, og i angrepet etter satte han seg egentlig bare på huk. Jeg rakk ikke å se mer før spillet ble vendt. Helt plutselig ropte spillerne: «Dommer!» Da snudde jeg meg rundt og så at han bare lå der. Det var ikke vanskelig å se at han var alvorlig syk, sa dommer Roland Adelsson ifølge Expressen.

Falt om i vinter

I februar opplevde Brännström en lignende kollaps i en treningskamp i Luleå. Den gangen kviknet han til, og det ble gjort flere tester av spilleren på sykehus, ifølge Piteå-talsmann Christer Berglund. Etter å ha vært innlagt et døgn, fikk Brännström klartegn til å fortsette.

– Man vil jo vite hva som feilet ham, men man kan samtidig ikke gjøre noe. Man regner med at sykehuset gjorde de testene de kunne, men man lurer jo på hvorfor det ikke kom fram noe. Det var en frisk og snill gutt med kone og to barn. Det er fælt og traumatisk, sier Berglund til Aftonbladet.

– Vi er en forening i sorg, og vi vet ikke hvordan vi skal gå videre, sa han like etter at beskjeden om Brännströms død nådde klubben ved 16-tiden søndag.

Ukjent dødsårsak

Kampen ble avbrutt etter hendelsen, og tre ambulanser ble tilkalt. Det ble forsøkt hjertekompresjon i omtrent 15 minutter, men spilleren fikk aldri tilbake bevisstheten.

Pressetjenesten ved sykehuset i Piteå oppgir at den 29-årige fotballspillerens hjerte stanset under kampen. Men foreløpig er dødsårsaken uklar.

– Vi må foreta en obduksjon for å få greie på det, sier Agneta Spaton Norqvist ved sykehusets presstjeneste.

Brännströms klubb opplyste at det ble gjennomført krisehåndtering utover søndagskvelden.

– Vi har kalt inn vakthavende prest og skal samle sammen klubben for å forsøke å bearbeide dette, sier Berglund.

Brännström var lagets stjernespiller og hadde bakgrunn fra blant annet Allsvenskan-klubben Helsingborg. Han meldte før årets sesong at han skulle slutte med fotballen, men gjorde comeback for Piteå i sommer.

Les flere nyheter

Personvernpolicy