Fredrikstad med sterk borteseier på Åråsen

Zlatko Tripic (nummer to fra høyre) jubler etter å ha scoret Fredrikstads første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad på Åråsen stadion lørdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Zlatko Tripic (nummer to fra høyre) jubler etter å ha scoret Fredrikstads første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad på Åråsen stadion lørdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Lillestrøm tok ledelsen ved Thorstein Helstad, men Fredrikstad slo tilbake og tok en viktig trepoenger med 2-1 i bortekampen i eliteserien lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvert eneste poeng kan vise seg verdifullt for et FFK i nedrykksstrid, og lørdagens seier var også rettferdig i en kamp der vertene viste lavt tempo og slet med å skape sjanser.

Etter en tam første omgang, var det veteranen Helstad som åpnet scoringskontoen med en heading i det 52. minuttet. Zlatko Tripic utlignet på et langskudd fem minutter senere, mens avgjørelsen falt på et straffespark fra Martin Pusic fire minutter før slutt.

Både Tripic og Pusic scoret sine første mål i FFK-trøya. Førstnevnte fikk god tid til å sikte og skrudde ballen bort i lengste hjørne fra omtrent 17 meter i det kampuret passerte 57 minutter.

Pusic hadde akkurat brent en stor sjanse da han ble frispilt på ny i det 86. minuttet. I duell med Fredrik Stoor og Anders Østli gikk kroaten i bakken, og dommer Espen Berntsen pekte på straffemerket. Pusic tok straffen selv og satte den trygt inn til 2-1-seier.Nyankomne Henning Hauger fikk én omgang for Lillestrøm, og trener Magnus Haglund gjorde også flere rokeringer i laget i annen omgang, men det lyktes ikke for vertene. Gultrøyene hadde et par store sjanser på tampen, men FFK ofret alt og holdt unna kampen ut.

Les flere nyheter

Personvernpolicy