Vålerenga banket svakt Sandnes Ulf

Vålerengas Mohammed Fellah (nr 17) med et skudd fra langt hold og i mål i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Sandnes Ulf på Ullevaal stadion fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Debutanten Aaron Samuel Olanare var blant målscorerne da Vålerenga gjorde Sandnes Ulf til kasteball og vant 4-0 i eliteseriekampen fredag kveld.

Kampfakta:

Eliteserien fotball menn fredag:

Vålerenga – Sandnes Ulf 4-0 (3-0)

8.711 tilskuere

Mål: 1-0 Simon Andreas Larsen (10), 2-0 Torgeir Børven (16), 3-0 Mohammed Fellah (21), 4-0 Aaron Samuel Olanare (67).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Christian Gytkjær, Edier Frejd, Sandnes Ulf.

Lagene:

Vålerenga (4-2-1-3): Lars Hirschfeld – Simon Andreas Larsen (Shola Akinyemi fra 78.), André Muri, Giancarlo González, Joachim Thomassen – Kristofer Hæstad, Pape Diamanka (Chuma Anene fra 76.) – Torgeir Børven – Mohammed Fellah, Chad Barrett (Aaron Samuel Olanare fra 61.), Bojan Zajic.

Sandnes Ulf (4-4-2): Aslak Falch – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Ronny Espedal, Bjørnar Holmvik – Marius Helle (Arnor Ingvi Traustason fra 46.), Morten Bertolt, Aksel Berget Skjølsvik, Steinthor Thorsteinsson (Zymer Bytiqi fra 86.) – Christian Gytkjær (Fredrik Torsteinbø fra 78.), Tommy Høiland.

Gjestene fra Sandnes lignet et bunnlag og ingenting annet på Ullevaal. Allerede etter 20 spilte minutter ledet Vålerenga 3-0 etter scoringer av Simon Larsen, Torgeir Børven og Mohammed Fellah. Bortelagets forsvarsspill var meget svakt, som det også var da Olanare la på til 4-0 seks minutter etter at han ble byttet inn i annen omgang.

Først ble Sandnes Ulf fraløpt da Vålerenga kontret etter en corner i det 10. minuttet. Fellah førte ballen i stort tempo og slo en perfekt stikker til Pape Diamanka. Senegaleseren skjøt i stolpen, men Larsen var med på høyresiden og satte returen i mål.

Seks minutter senere fikk Vålerenga tre seg enkelt gjennom Ulf-forsvaret, og Fellah tok igjen servitørrollen. 23-åringen, som spilte en glitrende kamp, ga til Børven, som fikk vendt opp i feltet og banket ballen i mål bak Aslak Falch.

Ytterligere fem minutter var spilt da Fellah også fikk tegne seg på scoringslisten. Mot et passivt forsvar fikk han gå og gå, og omtrent 18 meter fra mål ladet han venstreslegga. Ballen skrudde unna Falch og plasserte seg helt oppe i vinkelen.

Etter 3-0-scoringen roet kampen seg ned, og VIF-spillerne kunne gjøre det meste med 80 prosents innsats. Med unntak av en Tommy Høiland-sjanse like etter hvilen, hadde gjestene lite å stille opp med. Ekstra ille ble det da kommunikasjonen mellom Sandnes Ulfs midtstoppere var fraværende etter 67 minutter. Edier Frejd slo ballen rett i kollega Ronny Espedal, før den spratt til en våken Olanare. 18-åringen fra Nigeria takket for muligheten og scoret i VIF-debuten.

Høiland var på farten igjen og fikk en sjanse da Shola Akinyemi slurvet etter 81 minutter, men Lars Hirschfeld hadde god kontroll på avslutningen fra skrått hold.

Dermed endte det 4-0 på Ullevaal i kamp som vertene dominerte fra start til slutt. Vålerenga tok et klyv opp til 5.-plass på tabellen, mens Sandnes Ulf på 13.-plass bør vise andre takter i hjemmemøtet med Brann om to uker.