Meny

Tromsø utslått på bortemål

Tromsøs Ruben Yttergard Jenssen i duell med Partizan Beograds Lazar Markovic under torsdagens kvalifiseringskamp i Serbia. Foto: Andrej Cukic (EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø er ute av europaligaen på bortemålsregelen etter 0-1-tap borte mot Partizan Beograd i siste kvalifiseringskamp til turneringen.

Kampfakta:

Europaligakvalifisering fotball menn torsdag, 4. runde 2. kamp:

Partizan Beograd (Serbia) – Tromsø 1-0 (0-0), sammenlagt 3-3

(Partizan Beograd vant på bortemålsregelen)

32.000 tilskuere

Mål: 1-0 Ivan Ivanov (75).

Dommer: Serge Gumienny, Belgia.

Gult kort: Sasa Markovic, Aleksandar Mitrovic, Miloš Ostojic, Partizan Beograd, Kara Mbodji, Tromsø.

Tromsø (4-2-2-2): Benny Lekström – Ruben Kristiansen, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Saliou Ciss – Ruben Yttergård Jenssen, Kara Mbodji – Thomas Kind Bendiksen (Hans Julius Norbye fra 78.), Thomas Drage – Aleksandar Prijovic (Magnus Andersen fra 59.), Zdenek Ondrasek (Ole Martin Årst fra 79.)

Tromsø ledet 3-2 fra hjemmekampen på Alfheim og måtte helst unngå tap borte mot den serbiske seriemesteren. Per-Mathias Høgmos menn sto lenge imot foran det høylytte hjemmepublikummet på Stadion Partizana, takket være konsentrert og solid defensivt spill. En god porsjon flaks bidro også til at «Gutan» lenge unngikk baklengsmål.

Avgjørelsen falt et kvarter før full tid da bulgareren Ivan Ivanov nikket inn 1-0 etter et hjørnespark. Som i kampen i Tromsø, måtte det et hodestøt til for å overliste målvaktene. Alle de fem scoringene på Alfheim kom også etter headinger.

Tidligere i omgangen hadde vertene misbrukt flere eventyrlige muligheter til å gå opp i ledelsen. Først da Sasa Markovic bommet med noen millimetere, så da Aleksandar Mitrovic, helt alene foran Tromsø-keeper Benny Lekström, styrte ballen like utenfor med hodet.

Tromsø presset hjemmelaget tilbake mot slutten, men fikk aldri de helt store sjansene til å score målet som vil sendt dem videre.

Partizan Beograd hadde også den største muligheten i første omgang da Sasa Markovic banket til fra 35 meter. Ballen suste i tverrliggeren. Etter pausen skrudde vertene opp tempoet og fikk overtaket som TIL stort klarte å holde unna i første halvdel.

Molde og Rosenborg blir dermed Norges representanter i gruppespillet. Forrige sesongs gull og bronsevinner i serien tok seg tidligere torsdag tok seg videre på bekostning av henholdsvis Heerenveen og Legia Warszawa.

Les også:

Molde og RBK gikk videre til gruppespillet

Real Madrid møter City i mesterligaen

Les flere nyheter

Populært