Meny

Molde og RBK til gruppespillet

Heerenveens Arsenio Valpoort (t.h.) i duell med Moldes Kristoffer Vatshaug under onsdagens kvalifiseringskamp til UEFA-cupen på Abe Lenstra Stadion i Heerenveen on. Foto: Jerry Lampen (AFP Photo/ANP)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde slo Heerenveen 2-1 borte og tok seg til gruppespillet i europaligaen torsdag. Rosenborg er også videre etter 2-1 mot Legia Warszawa.
Kampfakta:

Europaligakvalifisering fotball menn torsdag, 4. runde 2. kamp:

Heerenveen (Nederland) – Molde 1-2 (0-0), sammenlagt 1-4

Mål: 0-1 Jo Inge Berget (54), 0-2 Pape Pate Diouf (73), 1-2 Arsenio Valpoort (90).

Dommer: Stanislav Todorov, Bulgaria.

Gult kort: Magnus Wolf Eikrem, Joshua Gatt, Molde.

Molde (4-3-3): Espen Bugge Pettersen – Martin Linnes, Kristoffer Paulsen Vatshaug, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Magnus Wolff Eikrem (Magne Hoseth fra 77.), Daniel Berg Hestad, Mattias Moström – Joshua Gatt (Etzaz Hussain fra 75.), Jo Inge Berget (Daniel Chukwu Chima fra 58.), Pape Pate Diouf.


Rosenborg – Legia Warszawa (Polen) 2-1 (0-1), 3-2 sammenlagt

8.712 tilskuere

Mål: 0-1 Danijel Ljuboja (36), 1-1 Tore Reginiussen (69), 2-1 Mikkel Diskerud (87).

Dommere: Daniele Orsato, Italia.

Gult kort: Jonas Svensson, Rosenborg, Miroslav Radovic, Daniel Lukasik, Michal Zyro, Jakub Kosecki, Legia Warszawa.

Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Örlund – Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud (Steffen Iversen fra 90.), Daniel Fredheim Holm – Tarik Elyounoussi – Rade Prica.

Molde tok en sterk 2-1-seier borte mot nederlandske Heerenveen i europaligakvalifiseringen torsdag. Laget er dermed klar for sitt første gruppespill siden 1999.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap slo Marco van Bastens lag hele 4-1 sammenlagt. Det er gått 13 år siden sist Molde var klar for et gruppespill i en av europacupene. Den gang spilte MFK i mesterligaen.

Molde kom til Nederland med et solid utgangspunkt. Derfor var det Heerenveen som måtte opp og fram på banen for å score mål på Espen Bugge Pettersen. Det ga gjestene muligheter til å straffe offensive nederlendere.

Les også: Tromsø utslått på bortemål

Så skjedde også da Jo Inge Berget ga Molde ledelsen 1-0 ni minutter ut i annen omgang. Molde kontret ved Joshua Gatt, som elegant slo ballen fram til Berget. 21-åringen avsluttet via keeper Kristoffer Nordfeldt og i mål.

Scoringen gjorde at Heerenveen måtte ha fire mål for å ta seg videre. Kort tid senere fikk Molde en ny stor kontringssjanse, men Gatt avsluttet svakt og keeper reddet.

Bortelaget spilte seg til flere farlige situasjoner. I det 73. minutt doblet «hjemvendte» Pape Pate Diouf ledelsen da han utnyttet en stygg tabbe av Nordfeldt. Keeperen sto langt ute, men bommet på ballen. Dermed kunne Diouf enkelt sette inn 2-0 fra skrått hold.

Før Molde-scoringene var Heerenveen, som ventet, langt friskere i angrep på eget gress enn i første kamp. Arsenio Valpoort reduserte for hjemmelaget to minutter på overtid.

Les også: Real Madrid møter City i mesterligaen

Diskerud sendte RBK til europaligaen

Mikkel Diskerud ble den store helten da Rosenborg tok seg til europaligaens gruppespill med 2-1 hjemme mot Legia Warszawa, og dermed 3-2-seier sammenlagt.

Alt tydet på at kampen skulle gå til ekstraomganger, da nykommeren Diskerud fikk fulltreff fra 16 meter. På volley traff han klokkereint, og ballen føk inn i mål. 2-1 holdt kampen ut, og trønderne kunne juble for avansement.

Da hadde en annen nykommer, Tore Reginiussen, reddet håpet for hjemmelaget 20 minutter tidligere. Etter et presist frispark fra Borek Dockal headet midtstopperen inn sitt første mål for RBK, og utlignet dermed Legias ledelse fra første omgang.

RBK hadde ballen mest, men det var Legia som scoret det første målet etter 36 minutter. Jon Inge Høiland mistet ballen i en situasjon hvor han kunne fått frispark. Det fikk han ikke. Dermed kunne Danijel Ljuboja, en spiss med fortid i både Bundesliga og fransk 1. divisjon, sette inn kampens første mål.

RBKs eneste store sjanse før pause fikk Tarik Elyounoussi etter fire minutter, uten å treffe godt nok.

Før kampen var det knyttet stor spenning til hvordan de rundt 500 polske supporterne ville oppføre seg. Svaret kom like før pause, da en rekke bluss ble tent, og et par av stolene på tribunen tok fyr. Like før ble en supporter ført vekk av politiet, til stor forargelse for resten.

Etter pause klarte RBK å presse Legia langt inn på deres halvdel, lenge uten å score, mens Legia angrep meget forsiktig og sjelden. Nærmest var laget på to langskudd, men ellers skapte det lite. Og derfor var det Rosenborg som avanserte i Europaligaen.

Les flere nyheter

Populært