Meny

Bjørgens paradis

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen (32) har hatt flere strålende sesonger på rad. Hun vil gjerne ha mer, men forbereder seg på tøffere motstand.

Onsdag koste hun seg i sola i italienske Seiser Alm vel 1900 meter over havet. Det er hennes treningsparadis. Noen få mil lenger sør i Dolomittene (Cavalese) skal alt det viktige skje til vinteren: Tour de Ski og VM

– Det har vært noen fantastiske år med resultater som jeg ikke hadde forventet i det hele tatt selv. Jeg må være forberedt på at det ikke er sikkert at jeg leverer slik kommende sesong. Det er andre som utvikler seg, og jeg blir heller ikke noe yngre. Vi får se. Jeg prøver å gjøre en så god jobb som mulig, sier Marit Bjørgen til NTB.

Les også: Bjørgen hjertetestet to ganger

– Jeg prøver å pushe grensene og utvikle meg på områder der jeg kan bli bedre.

Historisk

– Det er gjevt å få et individuelt VM-gull, men jeg har ikke klart å ta Tour de Ski. Jeg har vært fryktelig nær flere ganger. Det hadde vært gøy, ikke minst å være første norske (til å vinne). Jeg har fryktelig lyst til å klare det i vinter, sier Bjørgen til NTB.

Hun slo gjennom i 2003. Det skjedde i VM i Cavalese i sprint fristil.

Etter det opplevde hun motgang før hun virkelig slo til igjen. Bjørgen står med hele ti OL- og VM-gull siden 2005.

Les også: Bjørgen tjente tredje mest

Hun dominerte helt både i Whistler (tre titler, 2010-OL) og Oslo (fire gull, 2011-VM).

Frisk

– Formen er veldig bra til å være slutten av august. Jeg er nå skadefri og får gjort det meste. Da er jeg absolutt veldig fornøyd. Jeg har ikke vært syk og bare hatt en liten skade. Den satte meg ikke mye tilbake, forteller Bjørgen.

Hun og landslagsjentene hadde en tretimersøkt på morgenen. Før middag bar det ut på ny. Da med to nye timer hardkjør.

Bjørgen kjører et utvidet høyderegime med mange, mange uker i tynnluft i løpet av sommer, høst og tidlig vinter. Det gjøres primært med tanke på Sotsji-OL i 2014. Det blir hennes fjerde og siste olympiske leker.

Les også: Milliontreff for Kowalczyk og Bjørgen

Romvenninnen Therese Johaug er bare i starten av karrieren. De to presser hverandre nesten hver dag.

Les også:

Bjørgen-muskler skaper overskrifter i Polen

Forbildet Bjørgen rørt til tårer


Les flere nyheter

Populært