Meny

Fellaini herjet da Everton slo United

Det var ingen tvil om hvem som spilte hovedrollen da Everton spilte mot Manchester United mandag kveld (Foto: NTBscanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et skadeutsatt Manchester United-lag fikk en marerittstart på den engelske sesongen da storlaget til tider ble rundspilt og tapte 0-1 borte for Everton mandag.

I hovedrollen sto vertenes Marouane Fellaini, som leverte en stor kamp og ble matchvinner i kampens 57. minutt. På en corner fra tidligere United-spiller Darron Gibson var 23-åringen klart sterkest i lufta og stanget inn seiersmålet bak en sjanseløs David de Gea.

United slet lenge med å temme belgieren med den karakteristiske hårsveisen. Fellaini fungerte nærmest i en spissrolle i starten av kampen. Det var et smart trekk mot Michael Carrick og en kamprusten Nemanja Vidic på midtstopperplass. Allerede etter kvarteret sto kun stolpen i veien for scoring, og i starten av annen omgang var Fellaini flere ganger farlig før han endelig traff mål.

Les også: - De blir det beste spissparet i Premier League

De Gea i United-målet skal ha mye av æren for at de rødkledde kunne gå til pause med 0-0. Spanjolen leverte flere reaksjonsredninger og holdt serietoeren fra forrige sesong inne i kampen.

Når det er sagt, var heller ikke United ufarlige på motstanderens banehalvdel. Mot slutten av første omgang hadde både Wayne Rooney og Danny Welbeck gode muligheter. Men den aller største var det Tom Cleverley som fikk da Shinji Kagawa la igjen ballen for nesten åpent mål, men ungguttens avslutning ble reddet på streken av Phil Jagielka.

Les også: TV2 viser alt av engelsk fotball

I kampens 68. minutt fikk Robin van Persie sin Manchester United-debut, uten at nederlenderen maktet å endre resultatet på Goodison Park. Han ble angivelig spart fra start fordi han har lite kamptrening, og storscoreren markerte seg først og fremst ved å slå cornere for gjestene.

For øvrig virket United-midtbanen noe temposvak og lite kreativ, mens Everton-spillerne boblet over av energi. For gjestene var spillere som Phil Jones, Rio Ferdinand og Chris Smalling skadde. Det var meget merkbart bakover for Alex Fergusons lag. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært