Norge tapte fortjent

Norges Linn Jørum Sulland kjemper mot de franske håndballjentene i åpningskampen i håndball i OL. Frankrike gikk til pause med 17-12 over Norge. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Frankrike var best og slo de norske håndballjentene i håndball.

De norske håndballfavorittene tråkket feil i OL-starten lørdag. Mye skar seg på veien mot 23-24-nederlag mot Frankrike.

Det er annen gang på rad Norge taper åpningskampen i et mesterskap. I VM i fjor skjedde det samme mot Tyskland (28-31). To uker senere feiret de norske spillerne gullet i Brasil.

Lørdag var det lenge ikke mye som skinte hos Norge. Det var kort og godt periodevis svakt. Visst er Frankrike et bra lag, men de franske jentene fikk sjeldent trivelige rammebetingelser å hygge seg med.

I tillegg var uttellingsprosenten hos Norge altfor svak. Vanligvis sikre Heidi Løke bommet ofte mot gode franske keepere.

Det ble også OL-dagen der jentene ikke slo til. Malin Westerheim røk ut av riflekvalifisering før Ingvild Snildal skuffet i svømmebassenget.

Huff

Norge startet skrekkelig svakt. Keeper Katrine Lunde Haraldsen var ikke borti et skudd før hun hadde fått seks baklengs. I angrep møtte de norske jentene et aggressivt fransk forsvar. Det ga mange tekniske feil og mange bomskudd.

Norge våknet og kom seg fra 2-7 til 9-10. I den perioden fløt det meste bra, men det varte ikke så lenge. Frankrike gikk rett opp til 10-15.

Kari Aalvik Grimsbø erstattet Lunde Haraldsen fra start i 2. omgang. Norge åpnet med å bomme på straffe (Linn-Kristin Riegelhuth Koren).

Frankrike ga Norge en viss sjanse til å snu det hele, men storfavoritten var denne gangen ikke god nok til det.

2. omgang ble likevel et solid løft. Ida Alstad bidro sterkt ute på banen, og mot slutten var det full spenning.

Alstad skjøt inn 23-24. I siste angrep måtte Norge avslutte med et direkte frikast ved Kristine Lunde-Borgersen.

Veien

De norske håndballjentene er vant til å vinne keeperkampen «hver» gang. Slik gikk det ikke i Copper Box selv om Aalvik Grimsbø klarte seg meget bra den siste halvtimen.

Og hva med formen til makker og verdensener Lunde Haraldsen? Den er et spørsmålstegn.

Norge møter Sverige mandag. Så følger Sør-Korea to dager senere. De to siste gruppekampene går mot Spania og Danmark.

De fire beste lagene fra hver gruppe får plass i kvartfinale.