Offensiv OL-yngling

Malin Westerheim er yngst i Norges OL-tropp, men offensiv i målsettingen. Hun håper å være med i kampen om lekenes aller første medaljer lørdag. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix)
Malin Westerheim er yngst i Norges OL-tropp, men offensiv i målsettingen. Hun håper å være med i kampen om lekenes aller første medaljer lørdag. (Foto: Erik Johansen, NTB scanpix)

Hun er yngst i OL-troppen, men kanskje friskest i uttalelsene. 18-årige Malin Westerheim snakker kort og godt om gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østfoldjenta kan sikre Norge den første medaljen i årets OL-utgave. Lørdag reiser hun til skytterstadion med et våpen (luftrifle) på cirka fem kilo i kofferten.

Les også: Ikke skremt av tøft tempo

Tangerer hun sin personlige rekord på 397 poeng på 40 skudd, kan det meget vel sende henne til finale sammen med sju andre. Nylig fikk hun 5.-plass i prøvelekene.

– Dersom jeg sier at jeg bare skal komme til finalen, har jeg egentlig kanskje tapt den kampen allerede. Det samme gjelder dersom jeg sier at målet er medalje. Da er gullet kanskje uaktuelt, sier Westerheim til NTB.

Les også: Nesteng håper på stang inn

Torsdag fikk hun merke medienes OL-interesse. Det ble mange intervjuer.

Tøft

Skytterne starter tidlig lørdag morgen. Et par timer etter kvalifiseringen går finalen.

– Det er viktig for meg å være ute i god tid, venne meg til lyset og finne roen. Da blir jeg ikke stresset. Det gjelder også å spise og ikke minst drikke godt i dagene før og konkurransedagen. Det er ikke noe problem. I OL-landsbyen er det et voldsomt utvalg av mat, sier hun.

Flytter

Til høsten flytter mossejenta til Fredrikstad. Der starter hun utdannelse til barnevernspedagog.

Går det hennes vei i London, kan studentene ha en OL-medaljevinner i rekkene.

Westerheim hamrer løs på blinkene året rundt. Det blir opp mot 50.000 skudd i året. – Jeg bør ha mellom 700-1000 i uka. Da er det bra, sier hun.Skytterne behøver ikke å være supertrent fysisk. – Det er en fordel både med litt muskler og kondisjon, men det aller viktigste sitter oppe i hodet.

Følg OL i ABC Nyheter

Her er OL-programmet

Personvernpolicy