Dommerlegende død

Den engelske fotballdommeren Jack Taylor er død. Han ble 82 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taylor dømte flere enn 1000 seriekamper og over 100 landskamper i løpet av 30 år som dommer, men han huskes best for VM-finalen i 1974. Da dømte han straffe mot hjemmelaget Vest-Tyskland i kampens første minutt, før noen tysker hadde vært nær ballen.

Les også: OL-dommer funnet død

Han dømte senere straffe også for Vest-Tyskland, og hjemmelaget slo Nederland 2-1.

Begge straffeavgjørelsene var for så vidt feil. Johan Cruyff var utenfor 16-meteren da han ble felt av Uli Hoeness, og Bernd Hölzenbein innrømmet senere at han filmet seg til tyskernes straffe.

Taylor fikk like fullt mye ros for sin myndige kampledelse og upåvirkelighet. «Slakteren fra Wolverhampton», som han ble kalt, dømte også FA-cupfinalen mellom Everton og Sheffield Wednesday i 1966 og serievinnercupfinalen mellom Ajax og Panathinaikos i 1971, begge på Wembley.

– Jack var en av engelsk fotballs fineste ambassadører. Han nådde fotballdømmingens ypperste topp, og helt til sine siste dager hjalp han til med utviklingen av unge dommere, sa Premier League-sjef Richard Scudamore.

– Fotballen har mistet en stor tjener og sann venn. Han vil bli savnet.

Les flere sportssaker

Les flere nyheter

Personvernpolicy