Nesteng håper på stang inn i ekstrem duellskyting

Bueskytter Bård Nesteng på Olympiatoppens precamp. Han går mot en ekstrem tøff duellskyting i OL, og vet han må ha stang inn for å lykkes.
Bueskytter Bård Nesteng på Olympiatoppens precamp. Han går mot en ekstrem tøff duellskyting i OL, og vet han må ha stang inn for å lykkes.

Bueskytteren Bård Nesteng vet at duellskytingen i OL blir ekstrem tøff. Han vet også at han er avhengig av stang inn for å få ut det han er god for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke første gangen Fredrikstad-skytteren kan ikle seg norsk OL-antrekk, for han var også med i Sydney i 2000. Den gangen endte han på 30.-plass og var skuffet. Nå håper han å forbedre den plassen ganske betraktelig.

– I bueskyting kommer man med til OL gjennom kvoteplasser, og det var jeg som skaffet Norge en plass i London-OL, men det var likevel ikke bestemt at jeg skulle få den plassen.

– Vi har vært tre skyttere som har kjempet om å komme med til OL, og selv om jeg ble innstilt allerede ved årsskiftet, følte jeg på ingen måte sikker på at OL-plassen var min før i månedsskiftet mai-juni, sier han til NTB.

Les også: Debutant med medaljeambisjoner

Intenst

Han forteller om en tøff og veldig intens skyting i OL, der bueskytterkonkurransen innledes med en rangeringskonkurranse.

– Alle skyter 72 skudd på 70 meter, og så blir det satt opp en rangering ut fra de oppnådde resultatene. Deretter skyter vi mann mot mann. Det er intenst og tøft, ikke bare fordi vi har alt fokus på oss, men også fordi det bare er vinneren som går videre, forteller Nesteng.

Han sier at det er nesten umulig ikke å få med seg hva motstanderen gjør på banen, for skytterne skyter annenhver gang. Det gjelder å holde tunga rett i munnen.

– Kan du bruke noen knep underveis i en slik duellskyting?

– Ja, det finnes nok noen knep som ikke er så lett å få øye på, men det er ikke knepene som vil avgjøre en slik duell, sier Nesteng, som ikke vil avsløre for NTB hvilke knep det kan være snakk om.

Les også: Veteran tror på OL-suksess

Positiv utvikling

Bård Nesteng forteller at han har vært inne i en positiv utvikling den siste, etter en sesong fram til nå som har inneholdt veldig mange konkurranser. Han har deltatt i alle verdenscupene, i EM og innendørs-VM, men har ikke vært like fornøyd med resultatene.

– Utviklingen i det siste har vært positiv, og den siste tiden har jeg lagt vekt på å gjøre en jobb bak buen på en stabil og god måte. Dessuten har jeg lagt vekt på å samle så mye overskudd som mulig, sier han.– Det kommer til å bli en ekstrem jevn konkurranse på banen i London, og det er små marginer som kommer til å avgjøre. Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg må ha litt flaks for å lykkes, men jeg er i alle fall avhengig av stang inn, sier Bård Nesteng til NTB.

Følg OL i ABC Nyheter

Personvernpolicy