Tøft tempo skremmer ikke Heiberg

IOK-medlem Gerhard Heiberg følger med debatten under Ekstraordinært Idrettsting i NIF på Hell tidligere i sommer. (Foto: Ned Alley/NTB scanpix)
IOK-medlem Gerhard Heiberg følger med debatten under Ekstraordinært Idrettsting i NIF på Hell tidligere i sommer. (Foto: Ned Alley/NTB scanpix)

Gerhard Heiberg (73) er villig til å ofre et par leveår for en fortsatt aktiv IOK-rolle. Hjerteinfarktet har ikke skremt ham til å senke tempoet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Gerhard Heiberg:

Navn: Jens Gerhard Heiberg

Alder: 73 år (født 20. april 1939)

Sivilstand: Gift og tre barn

Yrke: Forretningsmann og inntektssjef i Den internasjonale olympiske komité (IOK)

Drev i yngre år selv friidrett, fotball, tennis, svømming og langrenn

Han er på plass i London. Nordmannen har et fullspekket program i tre uker for Den internasjonale olympiske komité (IOK).

– For meg er det viktig å leve det livet jeg trives med og som jeg vet min familie setter pris på at jeg har. Om det eventuelt skal gjøre at jeg får en kortere levetid, får heller stå sin prøve.

– Jeg synes det gjelder «å leve» så lenge man kan. Jeg synes det jeg gjør i IOK er såpass viktig, stort og interessant at jeg har valgt å kjøre på inntil videre, sier Heiberg til NTB.

Står på

Det betyr hektisk reisevirksomhet.

– Jeg har altså ikke trappet ned noe etter at jeg fikk en smell. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre av fysiske årsaker. Så får vi se når det kommer en ny IOK-president i september neste år.

– Jeg er en type som ikke kan sitte stille. Jeg føler det er positivt med de utfordringene jeg har. Selvfølgelig skal man ta hensyn til familie og alt annet, men ...

Heiberg holdt på med snømåking på hytta da han følte smerter i brystet. Han ble behandlet for et mindre hjerteinfarkt 24. februar i fjor.

Tilbake

Men det tok ikke lang tid før han var i full sving både som forretningsmann og IOKs inntektssjef. Begge oppgaver innebærer mange og lange flyreiser over flere tidssoner, og i tillegg kommer det mange vil betegne som store påkjenninger og stress.

IOK gjør stor økonomisk suksess. Heiberg får ganske mye av æren. Han er blitt en av president Jacques Rogges mest betrodde medarbeidere.

– Jeg har verdens beste sjef i Rogge. Jeg har en klar tanke om hvem jeg ønsker skal overta etter ham, men navnet holder jeg for meg selv, sier Heiberg.

Han holder seg godt. Heiberg veier akkurat det samme nå som da han var 20 år tilbake i 1959.London-lekene blir sikkert en idrettsfest. Heiberg og IOK frykter tre ting: Terroranslag, doping og ulovlig gambling.

Les alt om OL i London

Personvernpolicy