«Rifleveteranen» tror på norsk OL-suksess

Skytteren Are Hansen under OL-precampen på Olympiatoppen mandag. (Foto: Tor Erik Schrøder /NTB scanpix)
Skytteren Are Hansen under OL-precampen på Olympiatoppen mandag. (Foto: Tor Erik Schrøder /NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Are Hansen blir eneste norske rifleskytter i London med OL-erfaring fra før. Men 30-åringen mener både han selv og de tre lagkameratene kan kjempe om medaljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Are Hansen:

Navn: Are Hansen

Idrett: Skyting

Alder: 30 (16. januar 1982)

Klubb: Krapfoss

OL-øvelser: Luftrifle 10 meter, Rifle 50 meter helmatch (3 x 40 skudd)

Tidligere OL-deltakelse: Beijing 2008 (19.-plass i luftrifle 10 meter)

Utvalgte individuelle meritter: EM-gull (2008), EM-sølv (2005), EM-sølv junior (2002), bronse nordisk mesterskap (2009), sølv nordisk mesterskap junior (2002), 10 NM-gull, seks NM-gull junior.Kilde: skyting.no

– Erfaringen fra forrige OL er grei å ha med, fordi jeg vet hva jeg går til. Samtidig er vi alle gode nok til å nå helt opp om vi gjør jobben vår som vi skal, sa Hansen til NTB under skytternes precamp på Olympiatoppen mandag.

Krapfoss-skytteren skal delta i luftrifle 10 meter og rifle helmatch 50 meter i London. I Beijing for fire år siden deltok han i luftrifle, mens lagkameratene Ole Magnus Bakken, Odd Arne Brekne og Ole-Kristian Bryhn er OL-debutanter.

– Det er en bra stemning i gruppa. Jeg har prøvd å bidra med det jeg lærte sist, og så er utøverne på laget flinke til å støtte opp om hverandre.

Jevnt

Hansen forteller at han gleder seg stort til OL og at noe av det som gjør skyting så artig er hvor små marginer det er i idretten. Nettopp dét kom klart fram da han slo Ole Magnus Bakken med 0,5 poeng etter 260 skudd under uttaksskytingen i helmatch.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var veldig jevnt. Men jeg visste på forhånd at det kom til å bli tøft, sier Hansen.

Og nettopp på grunn av det jevne nivået er det vanskelig å spå hvem som kommer til å stikke av med medaljene når sommerlekene starter. Den tidligere OL-skytteren Leif Steinar Rolland, som nå fungerer i en assistentrolle for landslagstrener Trond Kjøll, mener omtrent 25 utøvere har medaljesjanser i hver øvelse.

– Alle disse skytterne har vært i finale i verdenscupen det siste året, og er du først i finalen, kan du like godt bli nummer en som nummer åtte, sier Rolland til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mål om medalje

OL-medalje er uansett målet for Are Hansen, som mener han har like gode sjanser i begge øvelser. I Beijing i 2008 ble han nummer 19 i luftrifle.

– Jeg kan komme helt til topps, og jeg er ikke spesielt nervøs. Ute på banen vet alle hvem alle er, og det handler om å ha ro i kroppen. Den som er tøff nok til å gjøre det riktige avtrekket, er den som stikker av med seieren, sier Hansen.

Hvis han må velge, rangerer 30-åringen Bryhn som den heteste medaljekandidaten blant de norske rifleskytterne. Samtidig mener han at nivået er meget jevnt også innad i troppen.– Vi har flere som kunne ha gjort det godt i alle øvelsene, sier han før sesongens store høydepunkt.

Les alt om OL i London