«Rifleveteranen» tror på norsk OL-suksess

Skytteren Are Hansen under OL-precampen på Olympiatoppen mandag. (Foto: Tor Erik Schrøder /NTB scanpix)
Skytteren Are Hansen under OL-precampen på Olympiatoppen mandag. (Foto: Tor Erik Schrøder /NTB scanpix)

Are Hansen blir eneste norske rifleskytter i London med OL-erfaring fra før. Men 30-åringen mener både han selv og de tre lagkameratene kan kjempe om medaljer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Are Hansen:

Navn: Are Hansen

Idrett: Skyting

Alder: 30 (16. januar 1982)

Klubb: Krapfoss

OL-øvelser: Luftrifle 10 meter, Rifle 50 meter helmatch (3 x 40 skudd)

Tidligere OL-deltakelse: Beijing 2008 (19.-plass i luftrifle 10 meter)

Utvalgte individuelle meritter: EM-gull (2008), EM-sølv (2005), EM-sølv junior (2002), bronse nordisk mesterskap (2009), sølv nordisk mesterskap junior (2002), 10 NM-gull, seks NM-gull junior.Kilde: skyting.no

– Erfaringen fra forrige OL er grei å ha med, fordi jeg vet hva jeg går til. Samtidig er vi alle gode nok til å nå helt opp om vi gjør jobben vår som vi skal, sa Hansen til NTB under skytternes precamp på Olympiatoppen mandag.

Krapfoss-skytteren skal delta i luftrifle 10 meter og rifle helmatch 50 meter i London. I Beijing for fire år siden deltok han i luftrifle, mens lagkameratene Ole Magnus Bakken, Odd Arne Brekne og Ole-Kristian Bryhn er OL-debutanter.

– Det er en bra stemning i gruppa. Jeg har prøvd å bidra med det jeg lærte sist, og så er utøverne på laget flinke til å støtte opp om hverandre.

Jevnt

Hansen forteller at han gleder seg stort til OL og at noe av det som gjør skyting så artig er hvor små marginer det er i idretten. Nettopp dét kom klart fram da han slo Ole Magnus Bakken med 0,5 poeng etter 260 skudd under uttaksskytingen i helmatch.

– Det var veldig jevnt. Men jeg visste på forhånd at det kom til å bli tøft, sier Hansen.

Og nettopp på grunn av det jevne nivået er det vanskelig å spå hvem som kommer til å stikke av med medaljene når sommerlekene starter. Den tidligere OL-skytteren Leif Steinar Rolland, som nå fungerer i en assistentrolle for landslagstrener Trond Kjøll, mener omtrent 25 utøvere har medaljesjanser i hver øvelse.

– Alle disse skytterne har vært i finale i verdenscupen det siste året, og er du først i finalen, kan du like godt bli nummer en som nummer åtte, sier Rolland til NTB.

Mål om medalje

OL-medalje er uansett målet for Are Hansen, som mener han har like gode sjanser i begge øvelser. I Beijing i 2008 ble han nummer 19 i luftrifle.

– Jeg kan komme helt til topps, og jeg er ikke spesielt nervøs. Ute på banen vet alle hvem alle er, og det handler om å ha ro i kroppen. Den som er tøff nok til å gjøre det riktige avtrekket, er den som stikker av med seieren, sier Hansen.

Hvis han må velge, rangerer 30-åringen Bryhn som den heteste medaljekandidaten blant de norske rifleskytterne. Samtidig mener han at nivået er meget jevnt også innad i troppen.– Vi har flere som kunne ha gjort det godt i alle øvelsene, sier han før sesongens store høydepunkt.

Les alt om OL i London

Personvernpolicy