Prica misset mulighetene til å avgjøre

Rosenborgs Markus Henriksen (til venstre) i duell med Guy Roger Toindouba under eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm mandag kveld. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Rade Prica kom inn etter pausen og satte fart på Rosenborg angrepet mot Lillestrøm, men klarte ikke å avgjøre oppgjøret som endte 1-1.

Vertene hadde nok av sjanser, men evnet ikke å få flere enn Per Verner Rønnings ene ball i nettet bak Sead Ramovic. Etter kampen var RBK-trener Jan Jönsson forståelig nok ikke fornøyd med resultatet.

– Jeg er mest irritert over at vi ikke tok tre poeng. Annenomgangen gleder meg. Jeg savnet tempo og temperatur før pausen og det fikk vi vist de siste 45 minuttene, sa Jönsson til TV 2.

Lillestrøm tok ledelsen på sin første målsjanse etter et snaut kvarters spill på Lerkendal. Petter Vaagan Moen fikk tid til å lade venstrefoten og skjøt nydelig ned i korthjørnet til Rosenborg-målvakt Daniel Örlund.

RBK-stopper Stefan Strandberg var passiv i presset og endte med å få Vaagan Moens skudd mellom beina før ballen forsvant inn i nettet bak Örlund.

Tamt før hvilen

Vertene slet med å skape sjanser de første 45 minuttene. Fredrik Midtsjø skapte en mulighet på egen hånd fra sin venstre kantposisjon. 18-åringen fintet enkelt bort Guy Roger Toindouba og avsluttet fra spiss vinkel. Skuddet gikk rett på Ramovic.

John Chibuike skjøt også rett på tysk-bosnieren da han vendte bort Frode Kippe innenfor gjestenes 16 meter.

Jan Jönsson gjorde grep allerede i pausen og erstattet Chibuike med fjorårets toppscorer Rade Prica. Svensken markerte seg raskt. Han bidro til at trønderne fikk bedre flyt i angrepsspillet. Rosenborg kom til flere avslutninger, men traff stort sett bare LSKs burvokter.

Ti minutter ut i annen omgang fikk Daniel Fredheim Holm en corner tilbake i beina etter en sleivete Lillestrøm-klarering. Kantspilleren fikk god til å sikte med innleggsforsøk nummer to og fant hodet til Per Verner Rønning foran første stolpe. Midtstopperen gjorde en god jobb med å nikke ballen inn forbi en god Sead Ramovic.

Prica brente sjansene

Rosenborg dominerte resten av spilletiden. Prica fikk to muligheter nærmest alene med Lillestrøms sisteskanse. Ramovic fikk dog, sammen med et oppofrende forsvar, presset RBK-innbytteren til å bomme på begge.

– Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle bli matchvinner her i dag. Vi ble veldig passive i annen omgang og var litt heldige på slutten der. Rosenborg eide kampen da, men jeg synes vi gjorde en veldig bra førsteomgang, sa LSK-målscorer Petter Vaagan Moen til TV 2.

Med uavgjort i Trondheim ligger Rosenborg fortsatt på tredjeplass i eliteserien, to poeng bak regjerende mester Molde. Lillestrøm fikk ett poengs avstand ned til Sandnes Ulf på kvalifiseringsplassen.