Brækhus forsvarte VM-titlene

Cecilia Brækhus fra Norge vant over Jessica Balogun fra Tyskland i Herning i Danmark lørdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Cecilia Brækhus fra Norge vant over Jessica Balogun fra Tyskland i Herning i Danmark lørdag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Proffbokser Cecilia Brækhus (30) fikk det svært tøft, men seiret på poeng mot Jessica Balogun fra Tyskland i en VM-kamp lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det var flere jevne runder enn den norske jenta hadde ønsket, var Brækhus relativt klart med en enstemmig dommeravgjørelse.

Weltervektverdensmesteren er nå ubeseiret i 20 kamper som profesjonell.

– Jeg visste det var en tøff motstander jeg skulle møte. Jeg hadde god kontroll i begynnelsen, men mistet litt konsentrasjonen midtveis. Det er noe jeg må jobbe med, sa Brækhus til Viasat 4.

Les også: Brækhus: - Balogun skal straffes for egne feil

Neste kamp blir den utsatte mot knockoutmaskinen Anne Sophie Mathis til høsten. 30-åringen har slitt med sykdom i våres og hadde ikke bokset kamp siden desember i fjor.

Tidligere sparringpartner Balogun sto til forventningene og vel så det. Den angrepsvillige tyske jenta satte Brækhus på en rekke prøver gjennom ti runder.

Brækhus satte VM-titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO) på spill i kampen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden