Innbytter Kaland stanget Hønefoss til seier

Mats-André Kaland scoret kampenes eneste mål i 2. omgang da Hønefoss vant 1-0 hjemme mot Vålerenga i eliteserien lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Mats-André Kaland scoret kampenes eneste mål i 2. omgang da Hønefoss vant 1-0 hjemme mot Vålerenga i eliteserien lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mats-André Kaland kom inn som innbytter og ble matchvinner da Hønefoss vant 1-0 hjemme mot Vålerenga i eliteserien lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et fullsatt stadion så Kaland stange inn vinnermålet etter 68 minutters spill. Den 23-årige innbytteren var suveren i luften mot Vålerengas midtbanemann Martin Pusic og plasserte ballen i nettet med hodet. I forveien kom Alexander Groven løpende langs venstrekanten og la inn en perfekt ball for matchvinneren.

Fire minutter før scoringen ble gjestene fra Oslo redusert til ti mann da Simon Andreas Larsen fikk sitt annet gule kort på få minutter.

Med ett mål foran og med én mann mer på banen, styrte hjemmelaget det aller meste som skjedde de siste 20 minuttene. VIF var ukomfortable med å jage ball, og Hønefoss bølget stadig framover. Både tverrliggertreff og gode redninger av keeper Lars Hirschfeld stoppet buskerudlaget fra å øke ledelsen.

Begge lag spilte jevnt til pause. Først etter en halvtime våknet kampen for alvor da Vålerenga kom til to enorme målsjanser på rappen. Morten Berre utnyttet et balltap i Hønefoss-forsvaret og løp seg fri for så å banke ballen hardt i tverrliggeren fra rundt ti meter. Returen havnet deretter hos en stupende Markus Pedersen, men 21-åringens hodestøt satte ballen like utenfor mål.

I minuttene rett før og etter dobbeltsjansen så VIF ut til å koble grep om kampen. Vertene slet med å legge press på motsatt banehalvdel og ga mye av initiativet i hendene til gjestene. Likevel var Hønefoss svært nær scoring fem minutter før pause. Joachim Magnussen ruvet høyest idet han stanget ballen mot Hirschfelds lengste hjørne, men sisteskansen avverget så vidt.

Med seieren tok Hønefoss sin annen trepoenger på rad. Klubben, som rykket opp til eliteserien til året sesong, har tatt 16 poeng på de ti første kampene. Det gir en sterk femteplass før resten av serierunden spilles søndag.

Vålerenga har tapt to strake kamper og er nummer åtte på tabellen med 13 poeng.

Les flere nyheter

Personvernpolicy