Norsk tap for Sverige i VM-åpningen

Sveriges Niklas Persson slenger seg, men forgjeves, for å hindre Mats Trygg i å skyte under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Sverige. Sverige seiret til slutt 3-1. Til venstre: Lars Erik Spets og midt i bildet Ole-Kristian Tollefsen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)
Sveriges Niklas Persson slenger seg, men forgjeves, for å hindre Mats Trygg i å skyte under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Sverige. Sverige seiret til slutt 3-1. Til venstre: Lars Erik Spets og midt i bildet Ole-Kristian Tollefsen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix)

Norge tapte 1-3 for Sverige i ishockey-VM fredag. Mads Hansen scoret det norske målet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tredje gang på tre år møttes Sverige og Norge i åpningskamp i VM. Norge hadde et håp om å gjenta seieren fra fjorårets VM, men svenskene tok naboen fra vest mer på alvor denne gangen. Norge møtte også Sverige da VM sist ble spilt i Globen i 1995.

Den gang vant svenskene med klare 5-0. En slik utklassing ble det ikke denne gangen.

Hang godt med i starten

«Hvor ble det av den svenske ishockeyfesten?», var det en svensk journalist som spurte. Det var nemlig langt fra fullt i den svenske storstuen, og blant snaue 8000 tilskuere det var de norske tilhengerne som ga mest lyd fra seg.

Nordmennene hang godt med innledningsvis, og den norske målvakten Lars Haugen virket også solid. Backene lot seg heller ikke pille på nesten av meritterte NHL-proffer.

Les også: Rosenborg inntok tabelltoppen

Sverige anført av NHL-stjernene Henrik Zetterberg, Daniel Alfredsson og Erik Karlsson skremte ingen innledningsvis.

Korte bytter, friske bein og et kaldt hode var resepten fra landslagssjef Roy Johansen. Unødvendige utvisninger måtte unngås for en hver pris.

Trodde ikke på drømmereprise

Svenskene tok ledelsen ved Brynäs- og Ottawa-spilleren Jakob Silfverberg da en nordmann satt i utvisningsboksen i første periode.

Les også: Hushovd-plan: Bryter Giro d'Italia

Mange skudd og trafikk foran mål skulle til for å lykkes offensivt. At man skulle oppnå samme uttelling i overtall som under VM i Slovakia i fjor, trodde Johansen ikke ville gjenta seg. Den gang var nordmennene helt i verdensklasse.

Ble stor forskjell på lagene

Nordmennene hadde også sine muligheter og gode skudd mot svenskenes målvakt Jhonas Enroth. Etter kun 20 sekunder av midtperioden satte Mads Hansen inn utligningen på et skudd fra blålinjen. En fortjent scoring etter det som skjedde i åpningsperioden.

Svenskene virket mer dominerende etter at de hadde fått summet seg. De gikk opp til 2-1 da Marcus Krüger fikk stå alene ved den ene stolpen.

Les også: Nektes å minne Dale Oen

I siste periode gikk Sverige opp til 3-1 da Loui Eriksson kombinerte flott med Zetterberg. Akkurat ved den anledningen var det stor forskjell mellom lagene.

Norge møter Russland (6/5), Tsjekkia (7/5), Italia (9/5), Latvia (12/5), Tyskland (13/5) og Danmark (15/5).

Les flere nyheter

Personvernpolicy