Rosenborg inntok tabelltoppen

Rosenborg vant en komfortabel 3-1-seier hjemme mot Stabæk i eliteserien fredag. Her feirer trønderne 3-0-målet til Jonas Svensson. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Stabæk holdt lenge nullen borte mot Rosenborg i eliteserien fredag. Men tre mål på ti minutter i annen omgang ga RBK en komfortabel 3-1-seier.

Rosenborg – Stabæk 3-1 (0-0)

12.139 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Midtsjø (70), 2-0 Borek Dockal (75), 3-0 Jonas Svensson (80), 3-1 Franck Boli (86).

Dommer: Anders Johansen, Breivik.

Gult kort: Mads Stokkelien, Stabæk.

Lagene:

Rosenborg (4-4-2): Daniel Örlund – Peter Ankersen (Simen Wangberg fra 46.), Jim Larsen, Stefan Strandberg, Jon Inge Høiland – Borek Dockal, Markus Henriksen (Mohammed Awal Issah fra 65.), Ole Selnæs, Jonas Svensson – Steffen Iversen, Daniel Fredheim Holm (Fredrik Midtsjø fra 61.).

Stabæk (4-4-2): Jan Kjell Larsen – Jørgen Hammer (Adnan Haidar fra 63.), Tor Marius Gromstad, Sean Cunningham, Bjarni Olafur Eriksson – Vegard Eggen Hedenstad, Ricardo Clark, Christer Kleiven, David Hanssen – Fredrik Brustad, Mads Stokkelien (Franck Boli fra 73.).

En halvtime som innbytter var mer enn nok for RBK-unggutt Fredrik Midtsjø mot Stabæk. Etter 70 minutter satte han ballen sikkert i motsatt hjørne etter å ha passert en mann på pasning fra Borek Dockal.

Så inntok Midtsjø servitørrollen. Fem minutter etter målet serverte han til tsjekkiske Dockal, som scoret fra langt hold. Etter 80 minutter var han igjen nest sist på ballen før Jonas Svensson scoret via tverrliggeren.

Vant i fjor

Stabæk kom til Trondheim med en god statistikk fra tidligere møter med Rosenborg. Forrige sesong vant bærumslaget begge oppgjørene mot trønderne. Men med bare ett poeng på årets seks første seriekamper, var det ventet at gjestene skulle få det tøft fredag kveld.

Og tøft ble det for bunnlaget. Dockal burde ha gitt RBK ledelsen med tre store sjanser før pause. Stabæk kom til få sjanser før Franck Boli reduserte til 1-3 fra kort hold fire minutter før slutt.

Ut med skader

For Rosenborg måtte både Daniel Fredheim Holm og Markus Henriksen gi seg etter pause etter å ha gått i bakken i hver sin duell. Stabæk var nok heldige som ikke fikk straffe mot seg etter at Fredheim Holm ble løpt ned av keeper Jan Kjell Larsen.Det holdt lenge for Stabæk, men altså ikke helt ut. Klubben blir dermed liggende aller nederst på tabellen, mens Rosenborg klatret til topps på 15 poeng.