Viking felt av omdiskutert straffespark

Strømgodset mot Viking på Marienlyst i Drammen søndag. Peter Kovacs (t.h.) og målscorer Lars Christopher Vilsvik jubler etter scoring på straffe. T.v. Alfred Sankoh. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Strømgodset mot Viking på Marienlyst i Drammen søndag. Peter Kovacs (t.h.) og målscorer Lars Christopher Vilsvik jubler etter scoring på straffe. T.v. Alfred Sankoh. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Viking-spiller Martin Ørnskov mente det gjorde vondt å oppleve at et feil idømt straffespark serverte Strømsgodset 1-0-seier i eliteserien fotball søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansken ble av dommer Brage Sandmoen vurdert som syndebukk i situasjonen som avgjorde kampen. En halv time ut i kampen fant Strømsgodsets midtbanespiller Alfred Sankoh en åpning i Viking-forsvaret, fintet vekk to av gjestenes forsvarere og ble tilsynelatende felt av Martin Ørnskov.

– Det var ingen felling. Sankoh var i ubalanse. Det gjør vondt å se at kampen ble avgjort på en slik situasjon, mente Ørnskov.

Lars Christopher Vilsvik (23) sørget for sin første fulltreffer for sesongen da han fra 11-meteren satte det påfølgende straffesparket sikkert i nettmaskene.

Sankoh selv innrømmet å ha vært i ubalanse, men ville ikke si særlig mer om situasjonen annet enn at Viking-spilleren var borti ham.

Skjemmende

Viking-trener Åge Hareide var ikke mindre frustrert enn sin danske midtbanespiller.

– Sankoh snublet i sine egne bein. Jeg håper dommeren reiser hjem og ser situasjonen om igjen på TV. Det skjemmer fotballen dersom slikt skal skje i framtiden også.

Viking forsøkte alt det laget maktet de siste 45 minuttene på å ta med seg poeng til Stavanger, men to ganger reddet drammenserne ballen på streken.

For Ronny Deilas mannskap nektet å tape på hjemmebane og sikret seieren i et sjansefattig oppgjør.

– Straffesparket kan ha vært billig, men slikt jevner seg ut i løpet av en sesong. Det smakte godt med seier i dette toppoppgjøret. Mens vi for tiden trolig er Norges beste lag, er jeg sikker på at også Viking vil være med i toppen utover i sesongen, sa Deila.

Viking tok over

Drammens-laget var best i 1. omgang, mens rollene var byttet om etter hvilen. Da var Viking spillemessig best, mens Strømsgodset forsvarte seg.

Viking kom seg raskt ned på jorden etter seieren mot regjerende seriemester Molde forrige runde. Stavanger-laget skapte lite før pause, og rogalendingenes eneste sjanse kom ikke før i det 45. minutt.

Bare hjemmelagets spiss Peter Kovacs (34) slapp til to ganger før hvilen.

Mulighetene han fikk med beinet og hodet fra kort hold var til gjengjeld store, men ungarerens forsøk endte begge gangene utenfor mål.

Viking gikk på sitt andre nederlag på fremmed gress.

Les flere nyheter

Personvernpolicy