Gull i sikte for Real Madrid

Barcelonas Lionel Messi fra Argentina (t.h.) reagerer ved slutten av kampen mot Real Madrid under en kamp i spanske La Liga. Foto: Scanpix/AP.

Real Madrid vant lørdag en seriekamp mot erkerival Barcelona for første gang på nesten fire år.

Samtidig ble Barcelonas rekke på 54 kamper uten tap hjemme på Camp Nou brutt med erkerivalens 2-1-seier.

Sami Khedira kranglet inn første scoring for hovedstadslaget i første omgang. Alexis Sánchez utlignet på samme vis etter 70 minutter. Men Cristiano Ronaldo avgjorde til 2-1 bare tre minutter senere med sin 42. seriescoring. Til sammen i alle turneringer er det blitt 54.

Dermed avgjorde Real Madrid også langt, langt på vei kampen om seriegullet. Sju poeng skiller lagene når fire serierunder gjenstår.

Det var tre år, elleve måneder og 14 dager siden forrige gang Real Madrid vant en seriekamp mot erkerivalen. Bare én El Clásico hadde José Mourinhos gutter vunnet på de siste 14 forsøkene før det ble blink lørdag.

Stålkontroll defensivt, og spesielt på playmaker Lionel Messi, var oppskriften. Argentineren slapp ikke til en eneste målsjanse i kampen.

Bare tre dager tidligere tapte Barcelona den første semifinalen i mesterligaen mot Chelsea (0-1) på bortebane. Tirsdag venter returen. Barcelona virker som et slitent lag etter svært tett kampprogram den siste tiden.

To tapte kamper på rad og definitivt farvel til seriegullet er ikke hverdagskost for Barcelonas stjernemannskap.

Real Madrid har nå scoret 109 mål i årets sesong. Det er rekord. Klubben vant sist seriegullet i 2008. Real Madrid tok tilbake ledelsen i innbyrdes møter med 87 seirer mot Barcelonas 86.

Barcelona vant omvendt møte 3-1.