Giftig spisspar avgjorde for Haugesund

Haugesunds Alexander Toft Søderlund målscorer prøver et brassespark. Branns Zsolt Korcsmár (t.v). Eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Haugesunds Alexander Toft Søderlund målscorer prøver et brassespark. Branns Zsolt Korcsmár (t.v). Eliteseriekampen mellom Haugesund og Brann på Haugesund Stadion lørdag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund har en av landets giftigste spissduoer i Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic. Lørdag scoret de hvert sitt da Brann ble slått 2-1 i eliteserien fotball menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seiersmålet kom sju minutter før full tid. Serberen Djurdjic plukket opp en avslutning som ble stoppet på streken, og han satte returen sikkert i mål.


Mannen som sørget for skuddet som ble stoppet på streken var Martin Enge Haukås. Haukås var den tredje som fikk sjansen på Haugesunds høyrekant av trener Jostein Grindhaug denne sesongen, og det er godt mulig at han får flere sjanser.

Tilretteleggeren

Haukås var også mannen bak innlegget som førte Haugesund i ledelsen 34 minutter ut i 1. omgang. Han sendte i vei et følsomt innlegg med yttersiden av høyrefoten, og Alexander Søderlund headet den elegant i mål fra rundt 13-14 meters hold.

Målet var Søderlunds fjerde for sesongen, og han er dermed toppscorer i årets eliteserie.

Søderlund slo igjennom i eliteserien sist sesong, og han fikk også sjansen av Egil Olsen på landslaget i vinter. Fortsetter 24-åringen på dette viset kan det bli flere opptredener med flagget på brystet.

Brann fikk sin utligning til 1-1 like før pause, og den scoringen var kampens peneste. Amin Askar slo et presist innlegg fra høyre, og på bakerste stolpe steg Kim Ojo til være og headet ballen knallsterkt i mål over Branns gode keeper Piotr Leciejewski.

Best

Haugesund var det beste laget etter pause, og det var ikke ufortjent at de vant på hjemmebane. Seieren til Haugesund over Brann var lagets aller første i eliteseriesammenheng.

Haugesund tok sin annen trepoenger for sesongen og plasserte seg på fjerdeplass i serien.

Brann hadde en stor sjanse til å utligne på overtid, men avslutningen ble pent plukket opp av Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret. Brann måtte reise hjem til Bergen med tap og er plassert som 13 på tabellen etter fem spilte kamper. De kan komme under nedrykksstreken etter søndagens kamper.Branns Hassan El Fakiri pådro seg et mulig armbrudd tidlig i 2. omgang og måtte ut av banen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy