Chelsea holdt Arsenal til 0-0

Arsenals Theo Walcott (i midten) kjemper om ballen med Ryan Betrand fra Chelsea under en fotballkamp i English Premier League lørdag. Foto: Scanpix/EPA.

To stolpetreff var det nærmeste Arsenal kom scoring i London-derbyet hjemme mot Chelsea lørdag. Men Arsène Wengers menn ligger fortsatt best an i kampen om 3.-plassen.

Chelsea stilte med et noe redusert mannskap lørdag, trolig med returkampen mot Barcelona i mesterligaen i tankene. Det gjorde sitt til at Arsenal fikk dominere kampen, men foran mål ville det seg ikke helt for vertene.

– Det var en merkelig kamp. De bestemte seg for å stenge igjen og forsøkte å ta oss på overganger. De ventet på oss på egen banehalvdel, og vi var ikke smarte nok til å finne åpninger, sa Arsenal-manager Wenger til Sky Sports.

– Det var en strålende lagprestasjon. Organiseringen, innstillingen og innsatsen var topp. Det var et bra poeng å ta med seg, mente Chelsea-manager Roberto Di Matteo.

To i stolpeverket

Den første store sjansen fikk toppscorer Robin van Persie på et frispark fra Theo Walcott etter 13 minutter. Walcott traff nederlenderen tilnærmet perfekt, men avslutningen gikk via stolpen og ut.

Gjestene hadde også sine muligheter, men tafatthet i angrepet gjorde at det ikke ble måljubel etter en knapp halvtime. Salomon Kalou kunne spilt opp Fernando Torres for åpent mål, men ivorianeren nølte lenge nok til at Laurent Koscielny fikk ryddet opp.

Arsenal rakk et nytt treff i metallet før pause Koscielny fikk gå alene opp i Chelsea-feltet, men headingen traff tverrliggeren. Van Persie fikk også en brukbar mulighet til før sidebytte, men traff rett på en god Petr Cech i Chelsea-målet fra sju meter.

Arsenal fører an

Annen omgang var sjansefattig, men også etter hvilen var gjestene nærmest scoring. Nok en gang fikk van Persie den største muligheten. Fem minutter før slutt kom han alene igjennom mot Cech, men et par skuddfinter senere var han i ugunstig posisjon, og kampen endte 0-0.

Det er et resultat van Persie og lagkameratene tross alt kan leve godt med. Arsenal ligger på 3.-plass med seks poeng ned til erkerival Tottenham. Samtidig har naboen to kamper til gode og kan gjøre det meget spennende. Også Newcastle og Chelsea er med i kampen om plassene som gir mesterligaspill neste sesong.