Meny

Hubert Leitgeb: 1965-2012

VM-helt omkom i snøskred

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske skiskytteren Hubert Leitgeb (46) som har to VM-titler i skiskyting fra 1991 og 1994 mistet livet i et snøskred sammen med svogeren sin i Alpene lørdag.

De to hadde ingen sjanse til å komme seg unna da de ble tatt av et snøskred i Alpene lørdag. Ulykken skjedde i fjellpasset Stallersattel som ligger i grensetraktene i fjellene mellom Italia og Østerrike.

Den norske OL-mesteren i skiskyting fra 1984, Eirik Kvalfoss, tok bronsemedalje da Hubert Leitgeb tok gull i VM i Lahti i 1991. Ifølge VG Nett hadde vossingen et godt forhold til sin italienske konkurrent.

– Dette var veldig trist å høre. Han var en kjernekar, som jeg har hatt et veldig godt forhold til. En skikkelig godgutt, sier Kvalfoss til VG Nett.

Les også: Forest-eieren funnet død

Kvalfoss kjenner selv godt til området der raset gikk og forteller til avisen at det skal ha kommet ekstremt store snømengder i området den siste tiden. Før den tidligere verdensmesteren og svogeren ble truffet av raset i går, skal de store snømengdene ha tatt med seg mange trær.

Leitgeb tok også VM-gull i Canmore i 1994, mens han tok bronse i tilsvarende mesterskap i Ruhpolding i 1996.

– Dette er veldig trist. Han døde jo på hjemplassen sin i Anterselva, et område han kjente som sin egen bukselomme og hvor han jobbet som guide. De må ha vært utrolig uheldig. Det er uforståelig, sier tidligere skytetrener for Ole Einar Bjørndalen, Joar Himle, til VG Nett.

Les også: Waliseren som tuktet Norge, er død

Leitgeb la opp sin skiskytterkarriere i 1998, men har senere jobbet som trener for andre skiskyttere.

De siste årene var han øverste leder for rennene som fant sted i Anterselva, som senest for noen uker tilbake var arrangør for verdenscupen i skiskyting. Også der var Hubert Leitgeb engasjert som øverste leder.

Leitgeb etterlater seg kone og to barn.

Les også: - Vil ikke gi seg på topp

Les flere nyheter her

Populært