Rønning vant spurten - Cologna har Tour-kontrollen

VANT: Eldar Rønning på vei til seier i etter 20 kilometer klassisk massestart i Val di Fiemme (Cavalese) i Italia i forbindelse med Tour de Ski. Foto: Scanpix
VANT: Eldar Rønning på vei til seier i etter 20 kilometer klassisk massestart i Val di Fiemme (Cavalese) i Italia i forbindelse med Tour de Ski. Foto: Scanpix

Eldar Rønning vant lørdagens etappe i Tour de Ski etter en sterk avslutning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rønning gikk et perfekt taktisk løp. Han rev seg løs fra feltet i den siste motbakken og holdt grepet inn. Alex Harvey (Canada) og Dario Cologna (Sveits) fulgte nærmest.

– Jeg kjente tidlig at det var en god dag. Det var veldig, veldig godt å gå først over streken. En seier her henger veldig høyt. I starten hadde jeg ikke så mye å gi, men på de to siste rundene løsnet det uten at vi klarte å gå så taktisk som vi hadde tenkt, sier Eldar Rønning til NRK.

Lørdagens 20-kilometer klassisk fellesstart ga imidlertid ingen endring helt i toppen. Petter Northugs håp om sammenlagtseier i Tour de Ski er syltynt før siste dag. Dario Cologna har fortsatt et soleklart forsprang.

Cologna har en ledelse på 1.22 minutter på Northug før den siste etappen på ni kilometer søndag. Den går delvis opp en alpinbakke og kan ta knekken på mange.

Men Cologna er i toppform. Bare store utstyrsproblemer, fall eller akutt sykdom ser ut til å kunne stoppe sveitseren denne gangen.

Northug går dermed høyst trolig for andreplassen avslutningsdagen.

Dette er sammenlagtvinnerne av Tour de Ski for menn:

2011: Cologna

2010: Lukas Bauer (Tsjekkia)

2009: Cologna

2008: Bauer

2007: Tobias Angerer (Tyskland)

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært