Håndballjentene knuste Kina

Norge-Kina i håndball-VM i Arena Santos søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Norge-Kina i håndball-VM i Arena Santos søndag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Norges kvinnelandslag reiste seg etter åpningstapet i håndball-VM med storseier søndag. Kina ble slått 43-16.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM-smilene er tilbake hos de norske håndballjentene. Kina fikk en real omgang hårfønerbehandling og ble slått hele 43-16 søndag.

Motstanden var minst én klasse ned fra lørdagens Tyskland-oppgjør. Da fungerte det ikke helt ute på banen eller på den norske benken.

Les også: VM-smell for Norge

Kineserne løp i en norsk mur fra start. De skuddene som ikke ble blokkert eller gikk utenfor, tok Katrine Lunde Haraldsen seg av. Hun reddet de ni første avslutningene på mål.

På toppen av det presterte hun kanskje tidenes langpasning før 9-1-scoringen til Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Det var quarterbackklasse over den.

Gøy

Norge presterte en meget solid kamp og kontret inn en haug mål. Spillegleden fikk en oppkvikkende injeksjon etter premierenedturen. Flere spillere viste pigge ting. Karoline Dyhre Breivang fikk mye tillit og presterte meget godt. Marit Malm Frafjord fosset fram som en bulldoser i starten. Heidi Løke og Camilla Herrem tok også grovt for seg i de litt billige omgivelsene.

Storseieren til tross, en full friskmelding av Norge må vente. Svarene på hvor laget egentlig står, vil trolig komme først fredag (mot Montenegro) og i cupspillet.

For 10. gang scoret Norge minst 40 mål i en mesterskapskamp. Norges største seier i mesterskap kom for ti år siden. Da ble Uruguay slått 48-11.

Pause

Mandag er det spillefri for A- og B-gruppen. Tirsdag møter Norge Island. Det er en motstander de norske jentene tapte for sist i 1964 (7-9). I fjor endte kampen med 35-14 til Norge, men islendingene har løftet seg en god del siden det.

Montenegro slo Tyskland 25-24 søndag. Det løpet så helt kjørt ut noen minutter før slutt, men tyskerne kjempet seg tilbake fra 17-23 og hadde sjansen til utligning.

Vinner Tyskland sine tre siste kamper (Kina, Angola og Island), er Norges sjanser til den attraktive førsteplassen i puljen omtrent lik null. Dette fordi innbyrdes oppgjør avgjør ved poenglikhet.Toeren og treeren i Norges pulje møter høyst trolig Spania og Sør-Korea i åttedelsfinalen. Russland ser ut til å operere i en egen klasse.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden