Chelsea vil ha Villas-Boas

Chelsea innrømmer i kveld på egne sider at de vil knyttet til seg den avgåtte Porto-trener Andre Villas-Boas (bildet). Foto: Scanpix)
Chelsea innrømmer i kveld på egne sider at de vil knyttet til seg den avgåtte Porto-trener Andre Villas-Boas (bildet). Foto: Scanpix)

Andre Villas-Boas sa opp jobben som trener i Porto. Nå innrømmer engelske Chelsea at de håper å komme til enighet med 33-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Premier League-giganten Chelsea ønsker å knytte til seg Portos suksesstrener, 33 år gamle Andre Villas-Boas.

Porto har så langt nektet å gi slipp på Villas-Boas, men nå har hovedpersonen selv tatt tak i saken.

Han betalte nemlig et sluttvederlag selv til klubben, melder det portugisiske nyhetsbyrået Lusa.

Villas-Boas skal ha opplyst om avgjørelsen via faks.

15 millioner euro (rundt 120 millioner norske kroner) skal for øvrig ha vært den samme summen som Chelsea tilbød Porto for å få løst treneren fra kontrakten.

Klausul

– Villas-Boas har en kontrakt med en klausul på 15 millioner euro. Hvis noen kommer opp med den summen, kan han gå. Det har han kontraktsfestet, sa Portos president, Pinto da Costa, mandag.

Tirsdag ettermiddag kom Portos bekreftelse.

– Vi er blitt gjort oppmerksom på hans intensjon om å forlate klubben i henhold til klausulen i kontrakten, heter det i en melding fra Porto.

– Arbeidsforholdet avsluttes straks summen for sluttvederlaget innbetales, heter det fra Porto.

skriver Chelsea på egen sider at de ønsker å komme til enighet med portugiseren.

«'We note that the release clause of Andre Villas-Boas has been activated. We can at this time confirm our interest in him and hope to reach agreement with him on personal terms and make a further announcement in the near future.»

«Vi registrere at klausulen i Andre Villas-Boas kontraskt er utløst. Vi kan derfor på dette tidspunktet bekrefte vår interesse i ham og håper å komme til enighet med ham om sine personlige betingelser og samtidig komme med ytterligere annonserinegr i den nærmeste fremtid».

Suksess

Villas-Boas ledet Porto til tre titler sist sesong. De ble suverene seriemestere (laget vant 27 av 30 kamper og gikk ubeseiret gjennom serien), og de vant den hjemlige cupen. I tillegg ble de vinnere av europaligaen etter 1–0 i finalen mot Braga i mai.

Med sine 33 år ble Villas-Boas den yngste i historien til å trene et lag fram til en europacuptriumf.

Villas-Boas var assistent under José Mourinho i Chelsea fra 2004 til 2007.

I Chelsea venter en årslønn rundt 38 millioner kroner på ham. Villas-Boas' overgang kan også føre til at Portos storscorer Radamel Falcao blir Chelsea-spiller.

Guus Hiddink og Mark Hughes er andre navn som har vært knyttet til trenerjobben i Chelsea.

Porto har allerede funnet Villas-Boas erstatter. Klubben skal nå ledes av 42 år gamle Vitor Pereira.