Meny

19. ligagull i boks for United

Manchester Uniteds Wayne Rooney feirer scoringen mot Blackburn Rovers lørdag. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United ble historiske da laget sikret sitt 19. seriegull i den engelske eliteserien lørdag.

Med 1-1 borte mot Blackburn kunne United-spillerne juble for et nytt seriemesterskap.


Klubbens 19. seriegull betyr også at Manchester United er mestvinnende i den engelske ligaen. Liverpool følger på plassen bak med 18 seriegull. Sju av Uniteds triumfer er kommet på 2000-tallet.

Gullet var så godt som sikret etter sist helgs seier over Chelsea, men United trengte fortsatt ett poeng på sine to kamper. Nå har ikke Chelsea lenger mulighet til å ta inn ledelsen. London-klubben har to kamper igjen å spille, men er sju poeng bak United, som har én kamp igjen.

Rooney-straffe

Men det startet dårlig for United i lørdagens kamp. Blackburn tok nemlig ledelsen etter 20 minutters spill da Brett Emerton klemte til på volley og skjøt i motsatt hjørne.

Lenge så det ut til at gullfesten måtte utsettes for United. Men drøye kvarteret før full tid ropte United-spillerne på straffe da Javier Hernández ble felt av Blackburn-keeper Paul Robinson. Dommer Phil Dowd sjekket med assistentdommeren og dømte straffe. Wayne Rooney var sikker fra 11-meteren og banket inn utligningen til stor lettelse og glede for bortefansen.

Morten Gamst Pedersen fikk en drøy halvtime som innbytter for hjemmelaget.

Nedrykksdrama

Bunnstriden i den engelske toppdivisjonen går mot en spennende avslutning. Blackburn er blant lagene som ikke har sikret fornyet kontrakt i toppdivisjonen. Gamst og co. ligger kun poenget over nedrykksstreken foran siste serierunde.

Lørdag klatret Wolverhampton opp på trygg plass med 3-1-seier borte mot Sunderland. Jody Craddock ga Wolves 1-0 på sin gamle hjemmebane, men Stephane Sessegnon utlignet for vertene. I annen omgang tok Wolverhampton føringen på ny. Steven Fletcher nikket inn 2-1, og tolv minutter før full tid sørget George Elokobi for 3-1.

Blackpool er fortsatt ikke på trygg plass tross 4-3-seier over Bolton lørdag. Første omgang var hendelsesrik. Ved pause var stillingen 3-2. DJ Campbell scoret to av målene for Blackpool.

For West Ham ser det stygt ut. Klubben fra Londons østkant har seks poeng opp til trygg plass to runder før slutt. Søndag venter nestjumbo Wigan, som ligger tre poeng foran, på bortebane.

Les flere nyheter

Populært