Kan ende med fotball-streik

NISO skal i mai i møte med klubbene for å diskutere en rekke saker som i verste fall kan føre til streik i norsk toppfotball, her representert ved Brann og Rosenborg. (Foto: Scanpix).
NISO skal i mai i møte med klubbene for å diskutere en rekke saker som i verste fall kan føre til streik i norsk toppfotball, her representert ved Brann og Rosenborg. (Foto: Scanpix).

NISO med flere krav før forhandlingene med klubbene i mai. I verste fall kan det ende med streik i norsk toppfotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NISO skal i forhandlinger med klubbene, representert ved NHO Idrett, i mai og flere av sakene som skal diskuteres kan i verste fall, om man ikke blir enige, før til en streik i norsk fotball.

Det gjelder respekt for kontrakter, utstyr for spillere og ferie.

- Feil utstyr kan føre til belastningsskader. Og fotballsko for eksempel er forskjellige, det som passer for én spiller, er nødvendigvis ikke like bra for en annen.

- Dermed jobber vi for en løsning som gjør at spillerne selv kan velge hvilket merke de vil spille med, sier leder i NISO, Joachim Walltin, til aftenposten.no.

Etter episoder hvor utøvere har blitt sagt opp på en måneds varsel vil nå spillerorganisasjonen ta dette opp med klubbene.

- Klubber har sagt opp spillere på en måneds varsel, mens spillerne ikke har mulighet til å gjøre dette. Kontraktene må være balanserte, sier Walltin.

- Poenget er ikke å la spillerne få samme mulighet, men heller å gjøre det vanskeligere for klubbene å si opp spillerne. Det skal ikke være slik at en spiller kan bli oppsagt en måned og så henter klubben en ny, kanskje litt billigere spiller neste måned, sier Walltin som mener klubbene må være truet av konkurs om dette skal være aktuelt.

Forhandlingene skal foregå i mai og Walltin er positiv med tanke på en løsning.

- Streik er en siste utvei. Vi har en god dialog med motparten, og satser på å komme frem til en fornuftig løsning, sier Waltin til aftenposten.no

Les flere nyheter her

Personvernpolicy