Mener Northug bør være mer ydmyk

Tidligere skikonge Oddvar Brå mener Petter Northug med tiden vil tjene mer på å la være å provosere andre utøvere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): Reaksjonene i svensk media lot ikke vente på seg da Petter Northug stoppet opp like før mål og nærmest ventet på Marcus Hellner for så å spasere over mållinjen «millimetre» foran svensken.

Tidligere skikonge Oddvar Brå mener den norske profilen vil tjene på å roe seg litt ned dersom han skal vinne folkets tillitt.

- Det tror jeg han bør gjøre dersom han vil ha folket og den store massen bak seg. Men mange vil nok si at dette er litt kult også, kanskje særlig ungdommen.

- Og man skal kanskje ikke bare være sånn som Harald Grønningen, og for så vidt også sånn som jeg var i min tid, sier Brå til ABC Nyheter.

Se intervjuet med Oddvar Brå her

VM-kongen fra Oslo i 1982 mener videre at de svenske reaksjonene var i overkant voldsomme, og at det også må ses i sammenheng med skuffelsen over å ikke vinne et gjevt stafettgull.

- Petter liker å sprenge grenser og man kan nok si at dette var over grensen, men svenskene overreagerte i dette tilfellet her.

- Man skal la Petter Northug være Petter Northug, sier Brå til ABC Nyheter.

Lagleder for den norske VM-troppen, Erik Røste, mener følgende om Northugs målgang.

- Det var et publikumsfrieri som kom litt spontant. Det får nok også litt større dimensjoner enn det man kunne tenke seg, sier Røste til ABC Nyheter.

- Forstår du at svenskene blir provosert?

- Man bør forstå at dette er noe som skjer i kampens hete uten at jeg ønsker å si noe mer om det, sier den tidligere landslagstreneren, nå visepresident i skiforbundet, til ABC Nyheter.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy