Her er Scheies hemmelighet

Kommentatorlegenden Arne Scheie forteller hvordan han forbereder seg til hoppkonkurransene i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): Arne Scheie har kommentert hopp for NRK i en årrekke og er statskanalens ubestridte ener i bua også under Kollen-VM.

Scheie bruker mye tid på å forberede seg til hver konkurranse.

- Forberedelser er noe av det viktigste for å ha bakgrunn for egne meninger. Jeg setter ned såkalte journalistiske poenger som jeg kanskje vil få bruke for under sending, sier NRKs hoppkommentator til ABC Nyheter.

Som i 82´VM ligger tåka foreløpig tjukt over Holmenkollen også i 2011. Men Scheie takler også det på et vis. Han begynner å få en viss erfaring med kombinasjonen Kollen og dårlig sikt.

Les også: Hoppkvalifiseringen utsatt

- Det er en utfordring og veldig vanskelig. Men nå tenker jeg jo på alle muligheter og har kommentert noen ganger i Kollen når det har vært tåke, sier Scheie til ABC Nyheter.

Konkurransen i den store bakken arrangeres på lørdag. Scheie både håper og tror at de norske hoppgutta vil være med å kjempe om edelt metall.

- Det kommer til å stå mellom Østerrike og Sveits. Jeg håper Norge vil være i den outsidergruppen hvor man nok også finner finske og tyske hoppere, sier Arne Scheie.

Les mer om ski-VM på Startsiden

Personvernpolicy