- Utrolig sterkt

VM´82-dronning Berit Aunli mener dronningen av VM´11, Marit Bjørgen, trolig er tidenes skiløper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): På direkte spørsmål om Marit Bjørgen er tidenes skiløper svarer vår egen gulljente fra VM i 1982, Berit Aunli, følgende:

- Det er det absolutt noe i. Hun var høyt oppe for fem år siden og dertil langt nede i mange år etterpå. Men nå har hun klart å komme tilbake.

ABC Nyheter treffer den tidligere mesteren i Kollenmarka like etter at Marit Bjørgen har tatt sitt tredje VM-gull. Og 54-åringen fra Selbu er ikke lite imponert over Bjørgens prestasjoner både i skisporet og utenom.

Dermed er hun enig med Hilde Gjermundshaug Pedersen. Også hun mener Bjørgen trolig er den beste verden noen gang har sett.

Les også: Bjørgen tok sitt tredje gull

Aunli var tilbake på gamle trakter, og har i hele dag vært jaget av vel internasjonal som nasjonal presse.

Etter å ha besøkt det meste av det som kan krype og gå av media forteller hun villig vekk til ABC Nyheter både om dagens løp, men også om Marit Bjørgen generelt.

- Det var et utrolig sterkt løp, men jeg var litt pessimistisk da avstanden var ti sekunder og åtte sekunder vel syv kilometer fra mål. Da tenkte jeg, går dette her bra.

Les også: Derfor er Marit Bjørgen verdens beste

Men den triple verdensmesteren for 29 år siden fikk ikke feil i antagelsene hun hadde på forhånd.

- Jeg har sagt at jeg trodde Marit kom til å vinne. For både i dette VM og ellers i vinter har det vært Marit og de andre, sier skidronningen til ABC Nyheter.

- Tar Bjørgen seks gull i VM?

- Hvis hun vil så kan hun klare det. Men vi skal ikke kreve det, sier Aunli videre.

Se hele intervjuet med Berit Aunli ved å trykke på hovedbildet i saken.

Les mer om VM på Startsiden.