- Marit er helt rå

Hilde Gjermundshaug Pedersen mener verden kanskje ikke har sett en bedre kvinnelig langrennsløper enn Marit Bjørgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (ABC Nyheter): Tidligere storløper for Norge, Hilde Gjermundshaug Pedersen, gleder seg til dagens 10 km klassiske del for jentene og tror VM-dronningen Marit Bjørgen fortsetter i samme.

Så langt har Bjørgen sanket to gull av to mulige.

- Det kan fort bli et gull til i dag. Hun er i en veldig rå form akkurat nå, sier Gjermundshaug Pedersen til ABC Nyheter.

Holmenkollen. Marit Bjørgen jubler med gullmedaljen etter medaljeseremonien i Oslo lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXHolmenkollen. Marit Bjørgen jubler med gullmedaljen etter medaljeseremonien i Oslo lørdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Hun mener også at Rognes-jenta kanskje er tidenes kvinnelig langrennsløper.

- Hun har tatt så mange medaljer i både OL og VM så hun er vel i ferd med å bli tidenes største, fortsetter Gjermundshaug Pedersen overfor ABC Nyheter.

Bjørgen har muligheter til å vinne seks øvelser i Kollen-VM. Hilde «GP» mener motivasjonen kanskje blir Bjørgens største utfordring utover i uken.

- Det spørs hvor mye hun får med seg i første del. Tremila er vel kanskje den delen som er mest usikker. Da kan man begynne å bli mett.

- Men hun er i så god form og klarer hun å restituere seg så er alt mulig, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen til ABC Nyheter.

Les mer om ski-VM på Startsiden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden