Meny

Fikk beskjed om å holde tett

Trondheim-VM mener de har fått beskjed av Norges skiforbund, her representert ved president Sverre Seeberg, om å ikke uttale seg negativt om VM i Holmenkollen. Seeberg mener det hele er en misforståelse. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiforbundet kontaktet generalsekretæren i Trondheim-VM 1997 med klar beskjed: - Ikke snakk negativt om Oslo-VM.

- Jeg fikk en henvendelse fra Norges Skiforbund, hvor jeg ble bedt om å ikke omtale Holmenkollen-VM i negative ordelag, sier daværende generalsekretær for ski-VM i Trondheim i 1997, Andreas Glimstad, til NRK.

Glimstad ble overraskt over beskjeden og oppfattet budskapet som en form for sensur.

- Det er veldig merkelig og helt unødvendig. Vi har ingen interesser i arrangementet og ønsker dem lykke til, sier han videre til statskanalen.

Se også: Drømmer om folkefest

Skipresident Sverre Seeberg mener dette er en «ikke-sak» og bedyrer at det hele beror på en misforståelse.

- Jeg har undersøkt saken, og det dreier seg nok om en misforståelse. Når det er sagt, beklager jeg at det i det hele tatt har skjedd. Jeg mener naturligvis at de i Trondheim må få si akkurat det de vil, sier Seeberg til NRK.

Bakgrunnen for samtalen var ifølge Seeberg ikke å pålegge Glimstad retningslinjer for hva han kunne si.

- Det handlet rett og slett om at skiforbundet har fått mange henvendelser fra media, hvor vi blir bedt om å oppgi en kontakt for Trondheim-mesterskapet. Samtalen hadde bare utgangspunkt i dette, sier Seeberg.

Skipresidenten mener på prinsipielt grunnlag at det ikke er mulig å uttale seg om VM i Kollen før det har kommet i gang.

Ski-VM i Oslo starter onsdag 23. februar og varer til søndag 6. mars.

Les også: Tidenes dopingjakt i ski-VM

Les mer sport på ABC Nyheter

Populært