Kuldetabbe kan ha kostet Northug seieren

Petter Northug er tydelig frossen etter dagens sprint i Toblach. En tabbe av det norske støtteapparatet kan ha kostet ham seieren i dag. (Foto: Thomas Andersen/ABC Nyheter).
Petter Northug er tydelig frossen etter dagens sprint i Toblach. En tabbe av det norske støtteapparatet kan ha kostet ham seieren i dag. (Foto: Thomas Andersen/ABC Nyheter).

Kan en tabbe fra støtteapparatet ha kostet Petter Northug en bedre plassering i dag? Mellom semifinalen og finalen hadde han ikke den tykke dunjakka på seg. Etter finalen var han blåfrossen. Tydelig mer enn konkurrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOBLACH (ABC Nyheter): - Han var tydelig kald. Han gikk jo her og hakket tenner. Han fikk dunjakka mi, sa trener Steinar Mundal til ABC Nyheter etter målgang.

Det var godt over 10 minusgrader rundt om i løypa og kanskje noe kaldere ettersom solen etterhvert forsvant bak fjellene. Etter målpassering fikk Petter varemelementer til å ha i hendene av den svenske sprinttreneren Arild Monsen som også la merke til at Northug slet med kulda.

Midtveis i finalen klarte Petter Northug rett og slett ikke henge med kanadiske Devon Kershaw og var i realiteten sjanseløs på seieren.

Les også: Kershaw vant Tour-sprinten

Selv ville Northug snakke om noe annet enn en manglende boblejakke.

-Jeg er veldig godt fornøyd med en tredjeplass her i dag. Målet var å komme meg til finalen. Da gikk liksom piffen litt ut av meg. Men det er fortsatt langt igjen til toppformen. Hører noen sier at jeg er 95 prosent i form, men den analysen får de stå for, sier Petter Northug som håper å være med i toppen på den 35 km. lange etappen fra Toblach til Cortina i morgen - på skikongens 25-årsdag.

-Det kan bli en fin bursdag – eller den kan bli helt jævli. Vi får se på resultatet i morgen, fortsatte Northug som tok seg god tid med pressen i går.

De siste dagene har han stilt opp for både presse og autografjegere og har svart ryddig og greit på alle spørsmål. Da han fikk spørsmål om skihopperen Tom Hildes kritikk om at Northug skulle slutte å oppføre seg som en drittunge, kom smilet frem.

- Fattern har kaldt meg for en drittunge siden jeg var fire år, så det er jeg vant med, spøkte han.

I dag var det nok en gang kanadieren Devon Kershaw som vant foran Dario Cologna. Petter Northug ble nummer tre mens Simen Østensen viste seg frem på en positiv måte og havnet på en femteplass.

Personvernpolicy