Redd for markedsverdien

Sportssjef Åge Skinstad, her i samtaler med Petter Northug, innrømmer at skikongens oppførsel på lang sikt kan være uheldig og at det kan skade markedsverdien både til ham selv og for Norges skiforbund. (Foto: Thomas Andersen)
Sportssjef Åge Skinstad, her i samtaler med Petter Northug, innrømmer at skikongens oppførsel på lang sikt kan være uheldig og at det kan skade markedsverdien både til ham selv og for Norges skiforbund. (Foto: Thomas Andersen)

- På kort sikt vil ikke all den negative omtalen rundt Petter påvirke både hans og skiforbundets markedsverdi. Men på sikt må vi være klar over at dette kan få konsekvenser hvis det fortsetter, sier landslagssjef, Åge Skinstad til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kraft av manglende resultater denne sesongen samt at han er i ferd med å komme på kant med hele det norske pressekorpset, skaper Petter Northug nå en uutalt redsel for fremtiden i norsk skisport.

Mange internt i forbundet er nå redde for at den desidert største gullkalven til Norges skiforbund skal ødelegge for seg selv og for forbundet.

Men svært få ønsker å snakke offentlig om det.

- På kort sikt er jeg overhodet ikke redd for vår markedsverdi. Petter er en flott type med mange gode menneskelige egenskaper. Og ikke minst er han en stor idrettsmann og en veldig koselig kar som vi trives godt med på landslaget.

- Men jeg ser jo at det er viktig at Petter får mer positiv omtale med tanke på fremtiden, både for Petter og for skiforbundets del, sier Åge Skinstad til ABC Nyheter.

Les også: Ny Northug-smell i Tour de Ski

Skinstad presiserer at det som regel er flere sider av en sak og mener media også bør seg seg i speilet rundt det som skjer med det norske skiesset.

Petter Northug skrev villig vekk autografer i Oberstdorf, noe han ikke har gjort på svært lenge. (Foto: Thomas Andersen) - (Klikk på bildet for større versjon)Petter Northug skrev villig vekk autografer i Oberstdorf, noe han ikke har gjort på svært lenge. (Foto: Thomas Andersen) - (Klikk på bildet for større versjon)

- Petter Northug vil komme tilbake og vinne renn fremover. Han hater å tape og jobber knallhardt for sine resultater. Noen ganger går det også an for mediasiden å telle til ti før de bestemmer seg for sin oppfatning av Petter og det som skjer, sier Åge Skinstad.

Sportssjefen sier man tar den negative mediaomtalen på alvor, men mener fortsatt at det var feil å straffe Northug ved å frata ham 15 bonussekunder i årets Tour de Ski.

Les også: Northug fratatt bonussekunder

- Vi tar mediaomtalen på alvor og jobber for at det skal bli bedre for alle. Men samtidig mener jeg at Petter har fått unødvendig mye negativ omtale den siste tiden. Når vi nå går ut og mener at det er feil at Petter mister disse 15 bonussekundene her i Tour De Ski, er ikke dette fordi vi er dårlige tapere, men fordi vi mener vi har rett. Vi ser at Petter har gjort en feil, men vi mener reglene sier at han kun skal få en skriftlig advarsel.

- Og siden det er vår aller største stjerne dette dreier seg om, blir denne saken ekstra stor i pressen, sier Åge Skinstad som mener han ikke gjør jobben sin hvis han ikke forsvarer det han mener er rett enten det er Petter Northug eller andre.

Likevel ser han farene ved at Northug av mange nå blir stemplet som en dårlig taper, et dårlig forbilde og som en grinete, bortskjemt ungdom.

Personvernpolicy