Nektes å spille med nytt utstyr

Det norske U20-landslaget i hockey har måttet kjøpe nytt utstyr etter at baggene fra Norge ikke kom frem til USA. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
Det norske U20-landslaget i hockey har måttet kjøpe nytt utstyr etter at baggene fra Norge ikke kom frem til USA. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

Norges U20-landslag venter i desperasjon på at hockeyutstyret skal komme frem i tide til VM-start.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uken starter U20-VM i ishockey, men de norske spillerne har ikke fått trent skikkelig fordi utstyret deres ennå ikke er kommet frem til USA.

Nå har laget gått til innkjøp av manglende utstyr, men på grunn av sikkerhetsmessige årsaker får laget ennå ikke lov å spille kamper.

- Det er ikke forsvarlig å la spillerne spille kamper på helt nytt utstyr, det gjelder spesielt skøytene. Når man skal spille knallharde kamper må man på en forsvarlig måte være kjent med det utstyret man skal benytte.

- Man må gå inn utstyret før man kaster seg ut i kamp, sier assisterende generalsekretær Petter Salsten til ABC Nyheter.

Norge skulle egentlig spilt treningskamp mot Slovakia i går, men den kampen ble utsatt grunnet utstyrsproblemene.

Ifølge Salsten mangler elleve av spillerne det nødvendige for å trene og spille og man håper nå så fort som mulig at det kommer til USA.

- Jeg vet at dette gjelder flere nasjoner. Jeg vet at svenskene nylig fikk sitt, fortsetter Salaten.

Det er flykaoset i Europa som er årsaken til at alle baggene med nødvendig hockeyutstyr så langt lar vente på seg.

Manager Jan-Petter Selvik på hockeyforbundets egne sider om situasjonen.

- Flyselskapet Lufthansa kan ikke fortelle oss hvor og når våre «missing» bagger og kofferter er, eller når de kan leveres til oss. Så vi har nå bestemt at vi sender 11 spillere til Buffalo for innkjøp av nytt utstyr, og div. som materialforvalter Ingar trenger. Dette er så klart ikke den beste oppladningen til ett VM, men vi har blitt enige om å fokusere fremover og gjøre vårt beste.

Reisen fra Norge til USA tok hele 60 timer. Først ble flyet fra Oslo forsinket med fire timer og da rakk man ikke flyet fra Frankfurt som skulle ta dem til Toronto i Canada. Laget måtte overnatte i Tyskland før man kunne fortsette reisen.

Etter mye frem og tilbake kom laget til slutt frem til Jamestown (NY) i USA.

Norge åpner VM med kamp mot Sverige 2. juledag (søndag). Deretter venter Tsjekkia, Canada og Russland.

Personvernpolicy