Del Piero stjal showet

Alessandro Del Piero (t.v.) ble matchvinner da Juventus gjestet Milan i Serie A i kveld. Scoringen var hans 179. i Serie A - flest gjennom tidene for Juventus. Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Da Milans største stjerne sløste med sjansene, dukket Juventus’ største legende opp og ble enda mer legendarisk.

Serie A lørdag, 9. runde:

Milan – Juventus 1-2 (0-1). M: Zlatan Ibrahimovic (82). J: Fabio Quagliarella (24), Alessandro Del Piero (65).

Roma – Lecce 2-0 (0-0). R: Nicolas Burdisso (62), Mirko Vucinic (76). T: 28.000. Rødt kort: Francesco Totti (76), Roma, Ruben Olivera (76), Lecce.

John Arne Riise spilte hele kampen for Roma.

Spilt fredag:

Genoa – Inter 0-1 (0-1). I: Sulley Ali Muntari (45). T: 30.000.

Spilles søndag:

Palermo – Lazio, Bari – Udinese, Brescia – Napoli, Cagliari – Bologna, Cesena – Sampdoria, Parma – Chievo, Catania – Fiorentina

(NTB)

(ABC Nyheter): Milan–Juventus 1–2, Roma–Lecce 2–0.

Zlatan Ibrahimovic har raskt steget frem som Milans kanskje viktigste spiller etter overgangen fra Barcelona i sommer, svensken står nå med fire mål i Serie A og tre i Champions League.

Da Juventus, klubben han spilte for mellom 2004 og 2006, skulle utpeke den største trusselen før kveldens storkamp, var 29-åringen et opplagt valg.

De hadde rett – og de tok feil.

Ibrahimovic jobbet frem sjanse etter sjanse, med optimal uttelling ville han landet på seks scoringer – men for én gangs skyld var han bare marginalt skarpere enn en tresleiv foran mål.

Til slutt stanget han inn en vakker scoring, men da var det for sent.

Alessandro Del Piero hadde satt inn det som viste seg å bli seiersmålet, samtidig som han la til enda en setning om seg selv i Juves historiebøker.

35-åringen, som har vært i klubben siden 1993, scoret sitt 200. ligamål for «Den gamle dame».

Samtidig la han Giampiero Boniperti bak seg på listen over flest Serie A-mål for klubben.

Tallet er 179.

Ineffektivt Milan

At Juventus tok med seg tre poeng tilbake til Torino, grenset til ran.

Milan kunne tidlig muret grunnen for hjemmeseier, anført av Ibrahimovic, Robinho og Alexandre Pato, som i åpningsminuttene for fullt levde opp til sine store navn.

Ibrahimovic traff krysstolpen med en nydelig bredside etter syv minutter, og misset en større sjanse like etter.

Da 24 minutter var spilt, ble ineffektiviteten hardt straffet.

Fabio Quagliarella steg høyt over Milan-akillesen Luca Antonini, møtte et innlegg fra venstre – og stanget ballen utagbart opp i det venstre hjørnet.

Milan var best, fortsatte å skape sjanser før pause, men slet hakket mer etter sidebyttet.

Knapt midtveis inn i annen omgang kom nesestyver nummer to. Ballen falt til Del Piero, som kaldt trykket inn 0–2.

Fire poeng mot Inter og Milan

Ibrahimovic tente Milan-håpet da han kraftheadet inn reduseringen ni minutter før slutt, men på tross av press mot slutten lyktes «Rossoneri» aldri med å skaffe poeng.

Juventus brukte store summer på overganger i sommer, for å revansjere fjorårets pinlige syvendeplass. Hittil i år holder det ikke til mer enn en fjerdeplass før runden avsluttes i morgen.

Men på to bortekamper mot de to største gullfavorittene, Inter og Milan, står klubben nå med fire poeng.

Kveldens seier ble dessuten vunnet uten to av lagets absolutt viktigste spillere, Giorgio Chiellini og Milos Krasic, og med et av klubbens gamle kjennetegn: eksemplarisk kollektivt forsvarsspill.

Skår i Roma-gleden

I kveldens andre kamp i Serie A sikret Roma en etterlengtet seier, med 2–0 hjemme over Lecce. Nicolas Burdisso og Mirko Vucinic scoret målene, førstemann assistert av John Arne Riise.