Contador dopingtatt

Her er Alberto Contador (fremst) i aksjon på den avgjørende klatreetappen under årets Tour de France, 22. juli, hvor han la grunnlaget for sammenlagtseier. Dagen før avga han en dopingprøve som viste seg å være positiv. Foto: AP
Her er Alberto Contador (fremst) i aksjon på den avgjørende klatreetappen under årets Tour de France, 22. juli, hvor han la grunnlaget for sammenlagtseier. Dagen før avga han en dopingprøve som viste seg å være positiv. Foto: AP

Tour de France-vinneren hevder den positive dopingprøven skyldes matforgiftning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Sykkelsportens største stjerne, Alberto Contador, avla en positiv dopingprøve under årets Tour de France.

Det bekrefter spanjolens talsmann Jacinto Vidarte i en pressemelding onsdag kveld.

Contador hevder at prøveresultatet skyldes matforgiftning.

«Fra den første meldingen kom fra UCI (det internasjonale sykkelforbundet, journ. anm.) 24. august, har Alberto Contador ment at matforgiftning er eneste mulige forklaring på det som har skjedd,» heter det i pressemeldingen, ifølge Cyclingnews.

Den positive prøven ble avlagt 21. juli, på rittets siste hviledag.

Dagen etter avgjorde Astana-rytteren Tour de France til sin fordel på den siste klatreetappen. Til slutt vant han 39 sekunder foran Andy Schleck.

Clenbuterol

Contador har testet postivt på stoffet clenbuterol, som blant annet brukes som astmamedisin for hester. Det har også slankende effekt.

Syklisten Li Fuyu i Radioshack-laget ble tatt for det samme stoffet i mars i år.

Contador har vært beskyldt for doping tidligere, blant annet på grunn av sin tilknytning til dopingbelastede Once/Liberty Seguros/Astana – men har aldri tidligere testet positivt.

27-åringen har vært verdens desidert beste sammenlagtrytter de siste årene. Han vant Tour de France i 2007, 2009 og 2010, samt Giro d'Italia og Vuelta a España i 2008.

Nylig signerte han for laget til Bjarne Riis, Saxo Bank.

Pressekonferanse torsdag

Hvis han blir dømt for doping, blir han den andre rytteren som fratas en sammenlagtseier i Tour de France, etter Floyd Landis (2006).

Spanjolen vil holde en pressekonferanse torsdag.

Avsløringen av den positive prøven kom bare timer før VM-starten i Australia, hvor det skal kjøres tempo med start kl. 05.00.

Contador skulle ikke delta i VM.

Personvernpolicy