Follo til cupfinalen

Follo slo Rosenborg 3-2. Innbytter Mads Clausen ble matchvinner i det 114. minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Follo – Rosenborg 3-2

4508 tilskuere

Mål: 0-1 Markus Henriksen (5), 1-1 Benjamin Dahl Hagen (41), 1-2 Steffen Iversen (62), 2-2 Eirik Markegård (75), 3-2 Mads Clausen (114).

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy.

Gult kort: Bonaventure Maruti, Øystein Barvåg Grini, Follo. Mathias Bjärsmyr, Rosenborg.

Lagene:

Follo (4-4-2): Glenn Arne Hansen – Jens Kristian Skogmo, Edvard Skagestad, Christian G. Petersen, Benjamin Dahl Hagen – Patrik Karoliussen (Mads Clausen fra 111.), Øystein Barvåg Grini, Anders Jahnsen (Jørgen Røssevold fra 98.), Alexander Ruud Tveter (Alban Shipshani fra 104.) – Bonaventure Maruti, Eirik Markegård.

Rosenborg (4-3-1-2): Daniel Örlund – Mikael Lustig (Mushaga Bakenga fra 71.), Mathias Bjärsmyr, Vadim Demidov (Simen Wangberg fra 46.), Mikael Dorsin – Fredrik Winsnes, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred – Steffen Iversen – Trond Olsen (Roar Strand fra 60.), Rade Prica. (©NTB)

En ufattelig kampvilje og tre flotte scoringer fikset 3-2 til Follo i en dramatisk semifinale i cupen mot Rosenborg. Trønderne ledet to ganger, men Follo kjempet seg til alles overraskelse tilbake.

Kampen startet som forventet med Rosenborg-kontroll. Det tok bare fem minutter før stortalentet Markus Henriksen banket kula i vinkelen med venstreslegga til 1-0

Deretter fulgte flere sjanser for gjestene, men de virket tidvis tomme og uengasjerte og klarte ikke å omsette de store mulighetene i scoringer. Særlig Rade Prica og Fredrik Winsnes burde økt ledelsen for bortelaget i 1. omgang.

Utligning

Mot slutten av omgangen kom Follo mer med i kampen, og det var ikke helt ufortjent da Benjamin Dahl Hagen fikk utligne fire minutter før pause. Venstrebacken fikk god tid til å forsere og plassere kula kontant bak Daniel Örlund fra rundt 16 meter.

Minuttet etter 1-1-målet ble det nettsus motsatt vei. Trond Olsen satte en retur fra Follo-keeper Glenn Arne Hansen i nota, men dommer Helge Olsen blåste av RBK-angriperen for offside, og uavgjortresultatet sto seg til pause.

I annen omgang var det det for anledningen rosakledde hjemmelaget som kom best i gang, uten at de store sjansene ble skapt. I stedet vanket det baklengsmål etter 62 minutter. Etter et blokkert skudd fra Roar Strand endte kula hos Steffen Iversen, som fra kort hold fikk pirket den i mål.

Publikumsrekord

Ledelsen holdt imidlertid bare i 12 minutter. Rosenborg-forsvaret sovnet, Eirik Markegård fikk stikke, og alene med Örlund satte måljegeren ballen iskaldt i mål til 2-2. Utligningen vakte stor glede på tribunene, som for anledningen var fylt opp med rekordhøye 4508 tilskuere.

Mens publikum leverte optimistiske heiarop, virket Rosenborg rystet etter 2-2-målet. Viljen lå hos Follo, og bunnlaget fra 1. divisjon var nærmere scoring enn storlaget fra Trøndelag mot slutten av annen omgang.

På overtid fikk imidlertid Rosenborg en diger sjanse, men Rade Prica fikk ikke stokket beina i tide til å sette Hansen på prøve. 2-2 sto seg til fløyta gikk, og lagene måtte ut i ekstraomganger på Ski stadion.

Sluttdrama

I ekstraomgangene var Follo mer slitne, og Rosenborg produserte flere store sjanser. Det ville seg imidlertid ikke for Nils Arne Eggens disipler. Og ni minutter ut i annen ekstraomgang kom sjokket som ingen hadde ventet.

Eirik Markegård flikket lekkert til Jens Kristian Skogmo på kanten, ballen fant til slutt innbytter Mads Clausen, som satte ballen utakbart ned i Örlunds høyre hjørne.

Men dramatikken fortsatte helt til slutt på Ski stadion onsdag. Etter 118 spilte minutter scoret Rosenborg, men målet ble korrekt annullert for hands på Steffen Iversen. Dermed kan Follo se fram til cupfinale på Ullevaal, mens Rosenborg må reise slukøret hjem til Trondheim.

- Det er rått

- Det er helt sinnssykt, det er rått! Sånn er det å være superreserve, da må du ta ansvar. Jeg skulle egentlig ligget defensivt, men jeg fikk sjansen til å løpe på en ball, da løp jeg og skjøt, sier en av dagens største helter, innbytter og matchvinner, Mads Clausen, til NRK.

Nils Arne Eggen var skuffet, men tok tapet med fatning.

- Jeg var overrasket over at de kom tilbake. Men det får vi ta på vår kappe. Manglende kollektiv innsats over hele linja. Det var ikke krefter og vilje nok. Det er skuffende for oss. De viktigste kampene er det du ikke har spilt og det blir for oss i år ikke cupfinalen, sier Nils Arne Eggen til NRK.

Finalen spilles på Ullevaal stadion lørdag den 14. november. Motstander blir Strømsgodset som slo Odd 2-0 i den andre semifinalen senere på kvelden.

Les også: Godset taper aldri semifinaler

Personvernpolicy