Skutle ut av ECA-styret

I to år har Nils Skutle sittet som styremedlem i ECA, men nå er det slutt. (Foto: Scanpix).
I to år har Nils Skutle sittet som styremedlem i ECA, men nå er det slutt. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

RBK-representanten ikke gjenvalgt under møtet i European Club Association forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(ABC Nyheter): Nils Skutle har sittet i styret i European Club Association (ECA) siden 2008, men da organisasjonen i forrige uke skulle velge medlemmene for perioden 2010-12, ble RBK-representanten ikke gjenvalgt.

- Det lå litt i kortene, sier Skutle til ABC Nyheter.

Manglet noen få stemmer

ECA er en organisasjon som representerer fotballklubber i Europa. Organisasjonen erstattet den tidligere organisasjonen G-14 i 2008 og har en tett dialog med UEFA og FIFA om ulike spørsmål innen den europeiske klubbfotballen.

Leder av organisasjonen er Bayern Münchens Karl-Heinz Rummenigge.

Skutle forteller om et jevnt valg under møtet i sveitsiske Geneve nylig. Ifølge ham selv var det bare noen få stemmer som skilte kandidatene.

- Jeg tror det var noe sånt som 12/11/10-stemmer hvorpå jeg tapte.

- Selvfølgelig stilte jeg til valg i håp om å bli gjenvalgt, men jeg er ikke nevneverdig skuffet. Det var et ordinært valg, men noe av grunnen til at jeg verken er skuffet eller overrasket er fordi sammensetningen av landene i gruppen som Norge er i, er noe endret. Det er naturlig at det kommer inn en fra øst og en fra vest fra vår gruppe inn i styret, sier Skutle videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to som kom inn i styret på nordmannens bekostning var skotten John McClelland (Rangers) og serberen Marko Vjetrovic (FK Partizan).

Godt klima

Skutle har i en årrekke vært en markant skikkelse i europeisk fotball. Han har fortsatt en sentral rolle innen fotballen, blant annet som medlem av Club Competitions Committee i UEFA.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener det er vanskelig å si noe om hvorvidt han har gjort en god jobb i styret eller ikke, det får være opp til andre å vurdere, men han opplever å ha bidratt til at samarbeidsklimaet blant klubbene har blitt bedre med årene.

- Jeg har vært opptatt av forholdene til små- og mellomstore klubber og føler at samarbeidet og klimaet klubbene i mellom har blitt bedre de siste årene.

- Flere norske lag

Totalt er det i dag 197 medlemsklubber og inntil nylig var det kun tre norske klubber som var medlemmer, Rosenborg, Viking og Vålerenga.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men nå er ytterligere to norske klubber tatt opp som medlem i det gode selskap - Lillestrøm og Brann.

- Vi fikk vite det for ikke så lenge siden og er glade for å ha blitt tatt opp, sier LSKs daglige leder, Frank Grønlund til ABC Nyheter.

Men selv om Grønlund er glad for at romerikingene nå er tatt opp i organisasjonen synes han det er trist at Skutle ikke fikk fornyet tillitt blant pampene i ECA.

- Han har gjort en fabelaktig jobb og stått på for de mindre klubbene. Nils Skutle har hatt en markant posisjon i organisasjonen og det er synd han ikke ble gjenvalgt, sier han til ABC Nyheter.

I det nye styret til ECA finner man markante skikkelser som David Gill (Manchester United) og Florentino Péres (Real Madrid).

ECA vedtok også møtet møtet å jobbe ekstra for spesielt to saker den nærmeste tiden, en bedre tilpasset kampkalender og forsikringsspørsmål forbundet med spillere som skader seg på samlinger med de respektive landslag.