- Bare hjertestopp mer alvorlig

John Arne Riise pådro seg en kraftig hjernerystelse under gårdagens landslagstrening. (Foto: Scanpix).
John Arne Riise pådro seg en kraftig hjernerystelse under gårdagens landslagstrening. (Foto: Scanpix).

Landslagslegen om John Arne Riises hjernerystelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Da landslagets John Arne Riise segnet om etter en hodeduell med Espen Ruud i går, gikk det en støkk gjennom alle som overvar hendelsen.

Nå sier landslagslege Thor Einar Andersen at det hele var meget alvorlig.

- Det er en slags knock out John Arne fikk. Hjernen får en rotasjon, det samme får nakken, sier han til VG i dag.

Les også: Riise pådro seg hjernerystelse

- Alvorlig

Riise spiller ikke kveldens EM-kvalikkamp mot Portugal på Ullevaal. I hele går lå Roma-proffen til observasjon på Ullevål sykehus, hvor blant annet lillebror Bjørn Helge var på besøk.

Uhellet skjedde da Riise og Ruud få minutter ut i formasjonstreningen gikk opp i en hodeduell. Ifølge Ruud så må Riise ha truffet ham i skulderen. Selv merket Heistad-gutten lite til smellen.

Riise ble så liggende på bakken med krampetrekninger. Morten Gamst Pedersen, som stod nærmest situasjonen, kom ilende til og la kameraten i stabilt sideleie.

- Jeg så med en gang at det var alvorlig, sier Gamsten.

Lege Andersen og fysioterapeut Roar Robinson sjekket så om han hadde pådratt seg noe brudd eller nakkeskade samt at han hadde frie luftveier og at hjertet slo.

Andersen har vært knyttet til landslaget siden 1994 og innrømmer at episoden var den mest dramatiske han så langt har opplevd med landslaget.

- Vi sjekket pusten hans, der etter pulsen, det gjorde vi en gang hvert halvminutt.

- Bare en hjertestopp er mer dramatisk enn dette, sier han til VGs papirutgave i dag.

- Husker ingenting

John Arne Riise, som så langt står bokført med 89 kamper for Norge, husker ikke noe av det som skjedde på Ullevaal-matta mandag formiddag.

– Jeg har vært veldig «groggy» i hele dag og husker ingenting av hva som skjedde. Nå har jeg fått drukket og spist litt og føler meg på bedringens vei, skrev Riise på hjemmesiden sin mandag kveld.

– Det tok litt før jeg skjønte hva som hadde skjedd, og at konsekvensen var at jeg ikke får spille i morgen mot Portugal, fortsatte Riise.

Ute i uker

Riise går mest sannsynlig glipp av flere kamper den nærmeste tiden. Lørdag spiller Roma borte mot Cagliari i Serie A, den matchen går garantert uten Riise i startoppstillingen til «Giallorossi».

Andersen sier backen vil være borte fra fotballen i minst et par uker.

- Det er 20 symptomer som graderes fra 1-6 på hodeskader, og han må ned på normalt nivå når det gjelder lett fysisk aktivitet, hvile, lys, lyd og stress, sier Andersen.

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy