Over 2.000 så Lyn-heltene i 6. divisjon

Den gamle Lyn-helten Jo Tessem fløy inn fra Southamton for å spille i Lyns 6. divisjonsoppgjør mot Vinderen søndag. Også Steven Lüstu tok veien opp fra Danmark for å spille for gamleklubben. (Foto: Thomas Vermes)
Den gamle Lyn-helten Jo Tessem fløy inn fra Southamton for å spille i Lyns 6. divisjonsoppgjør mot Vinderen søndag. Også Steven Lüstu tok veien opp fra Danmark for å spille for gamleklubben. (Foto: Thomas Vermes)

Flere enn på det laveste i eliteserien. - Det var som å være tilbake i gamle dager, sier Steven Lustü.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FROGNER STADION (ABC Nyheter): Lyn-Vinderen 5-2.

Erik Mykland kom ikke på Frogner, men det gjorde to klubblegender og et antall mennesker som sjelden eller aldri før er sett på Norges syvende høyeste nivå.

Etter sommerens konkurs er 6. divisjonslaget - Lyn Fotball - det beste under Lyn-fanen. Ambisjonen er å reise seg fra ruinene.

Søndag kveld ble grunnmuren sementert.

De gamle storspillerne Jo Tessem og Steven Lustü spilte begge 90 minutter i lokalderbyet mot Vinderen, bidro til at Lyn vant 5-2 - og til å male kampen med nostalgi.

De bidro også til en ramme som ikke står tilbake for Lyns hittil siste opptredener på toppnivå.

Flere enn bunnivået i fjor

På forhånd forventet de i overkant av 1.000 tilskuere.

Da (Thor-Rune) «Haugen i bua» kunngjorde fasiten, kunne de juble for 2.120 tilskuere.

Det er 28 flere enn Lyn hadde på det minste på Ullevaal i eliteserien i fjor.

- Det er et tankekors. Jeg håper de kommer neste gang også, sier Steven Lustü.

- Det var fantastisk stort. Jeg hadde en forventning om mange tilskuere, men det kom dobbelt så mange som vi hadde trodd. Stemningen... Det var ikke stille et øyeblikk underveis i kampen. Det var som å være tilbake i gamle dager, sier dansken, som understreket poenget ved å spille med en signert gammeldrakt under den nye.

Lustüs og Tessems opptredener var et engangstilfelle. Lignende tilskuertall fremover er urealistisk, men Lustü har håp om at interessen vedvarer.

- Jeg håper det. Jeg synes virkelig det er stort hvis det fortsetter. Det viser at vi har den største klubben i Oslo, når man også inkluderer ungdommen og alle dem som er «skap-Lyn», sier Lustü.

Tessem: - FK Lyn bør starte i 3. divisjon

Jo Tessem fløy fra England for å spille kampen.

38-åringen, som har tre Lyn-perioder på totalt seks år bak seg, mener dagens lag kunne klart seg i 3. divisjon.

Og at FK Lyn - den konkursrammede klubben som Lyn Fotball nå har overtatt satsningen til - bør plasseres der.

- Forbundet må bruke fornuft. Lyn har fått nok straff. I verste fall kan det bli til at klubben må starte i 8. divisjon, og det er feil. Den bør settes i 3. divisjon, sier Tessem, som mener man bør ta vare på tradisjonen - og poengterer at Lyns mange talenter, som er blant de beste i landet, ikke bør bli lidende.

- Jeg synes man skal plassere Lyn så høyt som det er tillatt. Det er en hard straff å komme så langt ned, sier Steven Lustü.

Tidligere Bastionen-sjef Magnus Wattne uttalte i sommer at han mener 6. divisjonslaget bør være i 2. divisjon om fem år.

- Hvorfor ikke? Vi har de beste ungdomsspillerne, og hvis vi greier å holde på de fine talentene vi har, så hvorfor ikke, sier Steven Lustü.

- Tøffere på Jan Dereks fest

Som ABC Nyheter meldte fredag, har Erik Mykland skrevet under for Lyn. Legenden var imidlertid ukomfortabel med medieoppmerksomheten rundt kampen, og spilte ikke mot Vinderen.

I stedet lå fokuset på Tessem og Lustü.

Vinderen holdt på å spolere vorspielet, men misset straffe etter ett minutts spill. Lyn tok ledelsen få minutter senere. Derfra ble kampen en parademarsj, og Lyn trygget tredjeplassen på tabellen.

Ett poeng bak Dynamo Mjøsa og Oldenborg 2.

Tessem viste at gamle kunster ikke er glemt, serverte noen pene detaljer, målgivende og scoret på frispark.

- Vi koste oss, sier den tidligere Southampton-spilleren, som i likhet med Lustü understreket at det blir vanskelig å spille flere kamper.

Og formen?

- Festen til Jan Derek (Sørensen) i går var tøffere enn kampen i dag.

Personvernpolicy