- Drillo sa ikke så mye, han

Erik Huseklepp scoret to perler og senket Frankrike nærmest alene. Men skryt fra Drillo fikk han ikke. (Foto: Scanpix)
Erik Huseklepp scoret to perler og senket Frankrike nærmest alene. Men skryt fra Drillo fikk han ikke. (Foto: Scanpix)

Erik Huseklepp senket Frankrike nærmest alene, men det ble ikke delt ut noen laurbærkrans i garderoben etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Erik Huseklepp var den store forskjellen på Norge og Frankrike på Ullevaal onsdag kveld.

Og med to superscoringer mot et spennende og ungt franske mannskap skulle man tro at landslagssjef Egil Drillo Olsen ville ta frem superlativene overfor matchvinneren.

Men den gang ei.

- Nei, han sa ikke så mye til meg etter kampen. Men jeg tror han synes jeg spilte en god kamp, sier Erik Huseklepp til ABC Nyheter etter 2-1-seieren i Oslo.

Men til pressen var Drillo litt mer snakkesalig.

- Han var godkjent på kanten, og langt mer enn det som spiss. Han er vår desidert beste spiss uten ball. Han er flink til å time løpene og balansere på offsidegrensen. 2-1-målet var eksemplarisk.

Men om Huseklepp blir spiss i EM-kvaliken ville Drillo ikke si noe om.

- Han er interessant som spiss. Det blir spennende å se.

Les også: - Få lag i verden hadde slått Frankrike

- Min beste kamp

Huseklepp spilte sin 12. landskamp Frankrike og, etter eget utsagn, sin hittill beste. Nå ser han frem til fortsettelsen hvor EM-kvalik står nærmest på kalenderen.

- Det er utvilsomt min beste landskamp. To mål mot Frankrike, selv om de kanskje var noe redusert, er jeg mer enn fornøyd med.

Om målene sier Branns juvel følgende:

- Jeg har litt flaks på det første målet, den kan og bør kanskje keeperen ta. Det andre målet kommer etter en flott pasning av Bjørn Helge (Riise red anm.) og det var bare å være konsentrert i avslutningen. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å runde keeperen, men han kom så fort ut at jeg følte at det var det eneste jeg kunne gjøre.

Vil ut

Huseklepp har i lang tid vært linket til større utenlandske klubber og onsdagens prestasjon demper neppe kjøpelysten hos dem som fra før var klar over bergenserens kapasitet.

Den økonomisk hardt prøvede stoltheten fra Bergen må trolig belage seg på å miste sin største stjerne i nær fremtid, men får samtidig "en haug med millioner" inn på kontoen.

Selv vil 25-åringen til utlandet.

- Jeg vet at det var mange til stede her i kveld og jeg har aldri lagt skul på at jeg vil utenlands. Men jeg forsøker å ikke tenke så mye på det, sier han til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden