Hvem vet minst - Drillo eller Blanc?

Hvem vet minst - Drillo eller Blanc?
Hvem vet minst - Drillo eller Blanc?

- Uavgjort, sier den franske landslagssjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er Frankrikes tropp mot Norge:

Keepere: Nicolas Douchez (Rennes), Stephane Ruffier (Monaco)

Forsvar: Aly Cissokho (Lyon), Mathieu Debuchy (Lille), Rod Fanni (Rennes), Philippe Mexes (AS Roma), Adil Rami (Lille), Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain), Benoit Tremoulinas (Bordeaux)

Midtbane: Yohan Cabaye (Lille), Lassana Diarra (Real Madrid), Blaise Matuidi (Saint-Etienne), Yann Mvila (Rennes), Charles N’Zogbia (Wigan), Samir Nasri (Arsenal), Moussa Sissoko (Toulouse)

Angrep: Hatem Ben Arfa (Marseille), Karim Benzema (Real Madrid), Jimmy Briand (Lyon), Guillaume Hoarau (Paris Saint-Germain), Jeremy Menez (AS Roma), Loic Remy (Nice).

... og her er den vrakede VM-troppen:

Keepere: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cedric Carrasso (Bordeaux).

Forsvar: Bacary Sagna (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Sebastien Squillaci (Sevilla), Gaël Clichy (Arsenal), Marc Planus (Bordeaux), Anthony Reveillere (Lyon).

Midtbane: Jeremy Toulalan (Lyon), Alou Diarra (Bordeaux), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea).

Angrep: Sidney Govou (Lyon), Franck Ribéry (Bayern München), Thierry Henry (New York Red Bulls), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikos), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Marseille).

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Når Laurent Blanc debuterer som fransk landslagssjef på Ullevaal i morgen, handler det om å vinne, teste nye spillere - og begynne gjenreisningen av den franske fotballæren.

Norge?

De ofres tilsynelatende ikke mange kaloriene av den tidligere stoppermajesteten, som møtte Drillos som spiller i 1998.

- Da var de jo så høye. Jeg tipper systemet er det samme nå - og spillerne like høye, sa Blanc på dagens pressekonferanse på Ullevaal.

- Jeg kjenner ikke det norske laget bedre enn dere. Jeg hørte fra treningen i går at også det norske laget har noen usikkerhetsmomenter. Blant annet en spiss vi kjenner godt fra Frankrike...

- Stiller likt på kunnskap

Men at Norges beste angriper, tidligere Lyon-spiss John Carew, ikke spiller på grunn av skade, er en bagatell sammenlignet med det franske mannskapet som er utelatt av den nye franske sjefen.

Han vraket hele VM-troppen som skapte skandaler i Sør-Afrika i sommer.

Det - og det faktum at treneren selv er rykende fersk i jobben - gjør det franske laget svært uforutsigbart på Ullevaal i morgen.

Da Blanc fikk spørsmål om hva han visste om den norske høyrebacken Tom Høgli, kontret han med å spørre hva Drillo vet om hans nye, unge lag.

- Jeg kjenner ikke godt til navnene på de norske spillerne, men det er vel ikke så rart. Jeg lurer på om den norske treneren kjenner navnet på alle våre spillere. Der er det allerede uavgjort, smilte Blanc.

Drillo skriver langt på vei under.

- Jeg tror aldri jeg har visst så lite om formasjon og lag. Det er litt frustrerende, sa Norge-sjefen tidligere i dag.

"Ferskingene" skal gjenreise æren

Men som assistenttrener Ola By Rise ettertrykkelig påpekte da den norske troppen ble presentert: Selv uten VM-spillerne kan Frankrike velge fra toppklubber Europa rundt. Det skorter ikke på kvalitet.

Karim Benzema og Lassana Diarra (Real Madrid), Philippe Mexes (Roma) og Samir Nasri (Arsenal) er godt kjent med verdenseliten.

Nå er de på plass i Oslo.

Hovedoppgaven er å starte opprydningen etter VM-stjernene som fikk denne sluttattesten fra landets idrettsminister: “Dere har skitnet til bildet av Frankrike”.

- Jeg ser frem til å bygge opp nye Frankrike. Det skal vi gjøre i fellesskap. Supporterne trenger det, landet trenger det - at vi bygger opp et nytt bilde av Frankrike, sier Philippe Mexes.

Han kaller møtet med Norge for starten på en ny æra.

Mannen som skal lede den, snakker nødig om den gamle.

- Alle vet hva som skjedde i Sør-Afrika. Denne kampen er vanskelig i og med at den er den første etter VM. Vi har hatt kort tid på å bygge opp laget og har mange nye spillere, sier Laurent Blanc.

- Jeg vil bruke kampen til å se spillerne mine, og jeg vil se at de gjør en god fotballkamp, at de spiller klokt, og at de vinner. Vi må spille vårt spill - etter bakken. Spiller vi høyt, er vi sjanseløse mot Norge, sier Blanc, som varsler at han skal teste to ulike spillsystemer mot Norge, men som ikke avslører startelleveren før i morgen.

Frykter dødballene

44-åringen har etablert seg i trenertoppsjiktet i Europa etter at han overtok Bordeaux i 2007. Han ledet laget til liga- og ligacuptittel i fjor, til kvartfinalen i sist sesongs Champions League - og fikk en stor del av æren for suksessen.

Blancs Bordeaux var kjent for god struktur.

Det slår ikke ned som noen bombe om han vil tilføre landslaget det samme, eller at han har varslet at forsvaret foreløpig har førsteprioritet.

Blancs Bordeaux var også meget sterke på dødball. Det slår ikke ned som noen bombe at han tvert imot frykter dødballene mot Norge i morgen.

- Cornere og frispark blir vanskelige.

- Nordmennene er jo så høye.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden