Drillo: – Forventer et meget sterkt lag

Ingen overraskelser i troppen mot Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges tropp mot Frankrike:

Keepere: Rune Jarstein, Jon Knudsen

Forsvar: Kjetil Wæhler, Tom Høgli, Brede Hangeland, John Arne Riise, Vadim Demidov, Espen Ruud

Midtbane: Bjørn Helge Riise, Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen, Henning Hauger, Christian Grindheim, Ruben Yttergård Jenssen, Jan Gunnar Solli

Angrep: John Carew, Mohammed Abdellaoue, Erik Huseklepp

Frankrikes tropp offentliggjøres 5. august.

(ABC Nyheter): Landslagssjef Egil Olsen dro ingen nye navn opp av hatten da han i dag presenterte Norges tropp til privatlandskampen mot Frankrike 11. august.

– Frankrike kommer bare med nye fjes, så da kommer vi bare med gamle, innledet han.

Jan Gunnar Solli er tilbake i varmen, men den kanskje største overraskelsen er at Espen Bugge Pettersen, som var med i troppen mot Montenegro og Ukraina i mai og juni, er utelatt på tross av storspill for Sandefjord.

Ruben Yttergård Jenssen, som debuterte mot Montenegro, får fornyet tillit, i motsetning til Jonathan Parr.

– Har prestert over tid

Et konservativt uttak?

– Spillerne som er tatt ut, har prestert over tid. Det er også et par formspillere som er inne, blant andre Jan Gunnar, svarer Drillo.

Ytterligere to-tre formspillere var nær ved å bli tatt ut, ifølge Drillo, deriblant Jone Samuelsen og Petter Vaagan Moen.

Ungguttene, med unntak av Yttergård Jenssen, glimret med sitt fravær.

Det skyldes delvis at U21-landslaget spiller kvalifiseringskamp mot Kroatia samtidig med Frankrike-møtet.

– Der er det en del spennende å velge fra på U21-laget. Den eneste vi har med, er Ruben. Da får Øystein Gåre bruke de han har behov for. Men hvorvidt det hadde sett annerledes ut, er usikkert, sier Drillo, som likevel mener han har tatt ut en ung tropp:

– Jeg har med tre spillere over 30 år, og en av dem er Carew, som så vidt har sneket seg over. Ellers er det mange midt i 20-årene.

– Forventer et meget sterkt lag

Møtet med Frankrike er den siste testen før EM-kvalifiseringen starter borte mot Island 3. september.

Franskmennene stiller uten sine største stjerner. Den nyansatte landslagssjefen Laurent Blant har vraket samtlige 23 fra den skandalebefengte VM-troppen.

– Jeg forventer et meget sterkt lag. Jeg er usikker på om vi møter noe dårligere enn om vi hadde møtt med VM-laget. Det er så mange gode spillere i Frankrike – de har vel 64,5 millioner å plukke fra. Det er bøttevis av erfaring og kvalitet, sier Drillo.

– Det var trist å se Frankrike i VM. De spilte så til de grader på fot og uten bakromsvilje. Det ble et veldig tamt fransk lag. Nå er det andre spillere, men vi må vente og se om de kommer med en annen stil.

Personvernpolicy