Landis ut mot Armstrong igjen

Lance Armstrong syklet tempoetappe i Tour de France lørdag, og fikk nye anklager om doping rettet mot seg. Foto: Scanpix / Reuters / Eric Gaillard.
Lance Armstrong syklet tempoetappe i Tour de France lørdag, og fikk nye anklager om doping rettet mot seg. Foto: Scanpix / Reuters / Eric Gaillard.

Dopingsynderen Floyd Landis hevder han var vitne til at Lance Armstrong brukte prestasjonsfremmende dopingmidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landis har innrømmet eget dopingbruk, men gjør hva han kan for at så mange som mulig skal bli tatt sammen med ham. Særlig legenden Armstrong er blitt beskyldt for doping gjentatte ganger av Landis.

– Heller enn å gå gjennom alle detaljene om hver gang jeg så det, sier jeg ja: Jeg så Lance Armstrong bruke doping, sier Landis i ABC-programmet Nightline.

– På et eller annet tidspunkt må man fortelle barna at julenissen ikke er ekte. Jeg hater å være fyren som må gjøre det, sier amerikaneren.

Under det 90 minutter lange intervjuet, fikk Landis også spørsmål om han så Armstrong bruke bloddoping.

– Ja, flere ganger, svarte Landis, som forteller om utbredt doping i US Postal-laget han var en del av mellom 2002 og 2004.

Hans uttalelser har ført til en føderal etterforskning i USA. Blant annet er Tyler Hamilton stevnet inn som vitne foran en storjury. Hamiltons advokat sier at de vil samarbeide med juryen.

Armstrong har vunnet Tour de France sju ganger i sin bemerkelsesverdige karriere. Han er flere ganger blitt beskyldt for doping, men har alltid nektet. Det gjør han også nå. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden