Contador: – Jeg beklager

ANGRER: Alberto Contador unnskylder seg overfor Andy Schleck etter at han rykket da luxembourgerens kjede røk i går. Foto: AP
ANGRER: Alberto Contador unnskylder seg overfor Andy Schleck etter at han rykket da luxembourgerens kjede røk i går. Foto: AP

La ut Youtube-unnskyldning til Schleck. – Jeg gjorde kanskje en feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenlagt:

1) Alberto Contador, Spania (Astana) 72.50.42 timer

2) Andy Schleck, Luxembourg (Saxo Bank) 0.08 min. bak

3) Samuel Sánchez, Spania (Euskaltel) 2.00

4) Denis Mentsjov, Russland (Rabobank) 2.13

5) Jurgen Van Den Broeck, Belgia (Omega Pharma-Lotto) 3.39

6) Robert Gesink, Nederland (Rabobank) 5.01

7) Levi Leipheimer, USA (RadioShack) 5.25

8) Joaquin Rodríguez Oliver, Spania (Katjusja) 5.45

9) Alexandre Vinokourov, Kasakhstan (Astana) 7.12

10) Ryder Hesjedal, Canada (Garmin) 7.51.

(ABC Nyheter): Det var svært delte meninger i sykkelverdenen etter at Alberto Contador i går overtok den gule ledertrøyen i Tour de France.

Da Schlecks kjede hoppet av på et avgjørende tidspunkt i den siste klatringen, og han måtte gå av sykkelen, benyttet spanjolen sjansen til å angripe. Dermed brøt han, etter manges mening, sportens såkalte «gentlemen’s agreement».

– Jeg så ikke at han hadde mekaniske problemer, påsto Contador i etterkant, før han ble pepet ut i gul trøye på podiet.

I går kveld publiserte imidlertid Astana-kapteinen en video på Youtube, der han beklager manøveren.

– I dag kom jeg på podiet, og det gjør meg glad. Problemet er omstendighetene. Da jeg angrep, hadde Andy tekniske problemer på den siste klatringen. Løpet gikk for fullt – og, vel, jeg gjorde kanskje en feil. Jeg beklager, sier Contador fra hotellrommet.

– Fair Play viktig for meg

– På et slikt tidspunkt tenker du bare på å kjøre så fort du kan, forklarer han om angrepet som dessuten var et åpenbart bevis på at han frykter Schleck i sammendraget.

– Jeg er ikke glad, for Fair Play er veldig viktig for meg, slik som jeg viste på etappen til Spa. Da Andy og Fränk (Schleck) var bak (etter velt), nølte jeg ikke med å stoppe feltet slik at de kunne komme seg opp.

– Mange kritiserte meg for det, spesielt etter brosteinetappen, da det gikk en velt og hele feltet ble splittet. Det lot Andy (som ikke ventet, journ. anm.) tjene tid på meg, poengterer Contador.

Den nye sammenlagtlederen tjente 39 sekunder på Schleck i går, og leder med åtte totalt.

– Jeg ville ikke angrepet slik, sa en sint Schleck i etterkant, og bedyret at han skulle ta revansj.

Contador håper forholdet ikke er ødelagt.

– Det som skjedde, var ikke noe jeg liker, det er ikke min stil, og jeg håper forholdet til Andy vil forbli like godt som før.

Riis forsvarte Contador

Thor Hushovd og Carlos Sastre var blant dem som forsvarte Contador i går. Heller ikke Bjarne Riis, sjef for Schlecks Saxo Bank-lag, ville kritisere spanjolen.

– Jeg håpet han ville vente, og jeg tror jeg ville ventet selv. Jeg tror han ventet i begynnelsen, men så tok det en stund før Andy var på sykkelen igjen. Jeg vet ikke. Var det mulig for Contador å vente der, når (Samuel) Sánchez og (Denis) Mentsjov angrep? Han må følge dem, det er sikkert. Han trenger kanskje ikke presse på eller angripe, men han må følge dem, sa Riis ifølge Cyclingnews.

I dag fortsetter duellen på 16. etappe, også den i Pyreneene. To førstekategori- og deretter to utenomkategoristigninger, inkludert beryktede Col du Tourmalet, gjør den kanskje til årets tøffeste.

Fra toppen av det siste fjellet, Col d’Aubisque, er det imidlertid hele 61,5 km til mål. Det kan dempe angrepslysten hos mange.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden